Пловдивски футболен клуб е хегемон при подрастващите момичета, грабна трета титла

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
11:27 / 06.07.2022
2067
Пловдивският футболен клуб Пълдин доказа, че е тотален хегемон в България при подрастващите момичета. През този сезон възпитаничките на треньора Ангел Славов спечелиха безпрецедентната трета шампионска титла. След успеха при момичетата до 11 и до 13 години, сега пловдивчанки триумфираха и в другата възможна възрастова група - до 15 години.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че през настоящия сезон не се проведоха финали при момичетата до 17 години, а при жените ФК Пълдин завърши на 6-о място в националния шампионат.

Във финалите при 15-годишните участваха 6-те най-добри отбора в България, разделени в две групи.

ФК Пълдин попадна в група А, заедно с отборите на Дунав ( Русе) и НСА (София). В група Б бяха Спортика (Благоевград), Етър ( Велико Търново) и другият пловдивски клуб - ФК Енко.

В първия си мач Пълдин разгроми НСА с 5:2, а след това се наложи над Дунав с 2:0.

Така пловдивчанки се класираха за финала, където техен съперник бе тимът на Спортика, който също спечели своята група с 2 победи.

Битката за титлата завърши без гол в редовното време и спорът трябваше да се решава след дузпи. Момичетата на Пълдин бяха безгрешни и в 5-те си изпълнения, дело на Йорданка Парнарова, Гергана Георгиева, Никол Диманова, вратарката Огняна Бургоджиева и Цветелина Славчева. Вратарката на Пълдин спаси четвъртата дузпа на Спортика и така купата бе за пловдивчанки.

Те заслужиха и една индивидуална награда. Призът за най-полезен състезател бе даден на Никол Диманова. От клуба поздравиха шампионките и обявиха, че продължават приема на момичета, желаещи да тренират футбол, без значение в кое населено място в страната живеят.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 15


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).