Девойките на Пълдин (Пловдив) станаха шампионки на България по футбол

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
18:32 / 19.06.2022
3491
Девойките на ФК Пълдин (Пловдив) станаха шампионки на България по футбол във възрастта до 11 години, научи Plovdiv24.bg. Това стана факт във финалния турнир, който се проведе в рамките на 3 дни в Стара Загора.

В надпреварата участваха 8-те най-добри отбора от страната, които бяха разделени в две групи. ФК Пълдин бе в група Б заедно с отборите на София Лейдис, Етър (Велико Търново) и Севлиево лейдис.

Възпитаничките на треньора Ангел Славов разгромиха Севлиево Лейдис с 9:0 и Етър с 4:1. Последва загуба с 2:3 от София Лейдис. Така Пълдин зае второ място в групата и се класира за полуфиналите.

Там пловдивчанки елиминираха победителя от група А Розова долина (Казанлък) с 2:1. В другия полуфинал София Лейдис спечели срещу отбора на ФК НСА (София).

Така в спора за шампионската титла момичетата на Ангел Славов срещнаха отново отбора на София Лейдис. Този път ФК Пълдин доминираше тотално на терена и спечели финала с 5:0.

За най-полезен и техничен играч от финалния турнир бе избрана Сияна Стоянова от ФК Пълдин.

Ето кои момичета спечелиха държавната титла за ФК Пълдин:

Габриела Личева, Деница Терзиева, Деница Желязкова, Михаела Петрова, Антоанета Иванова, Яница Янакиева, Йорданка Параскова, Петя Чачова, Сияна Стоянова, Мериан Танчева, Иванина Георгиева, Илиана Пенелова и Теодора Черноземска.

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 24


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).