Говори човекът на новите собственици на Локо Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (9)
17:23 / 06.06.2022
14153
Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) започва днес подготовката си за новия сезон, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Точно 90 минути преди първото занимание на стадионa в Садово старши-треньорът Александър Томаш даде пресконференция за представителите на медиите.

Заедно с наставника в брифинга на "Лаута" взе участие и изпълнителният директор на "черно-белите" Лъчезар Димитров, който представлява новите собственици на клуба.

Акцентите от изказването на Димитров:

"Роден съм във Варна, на 46 години съм, завършил съм икономически университет. Задачата ми е доста отговорна, целите ни са дългосрочни. Ще обърнем внимание на школата и на базата. Два проекта сме изготвили. Под новата трибуна "Бесика" ще има фен магазин, музей и т.нар. ресторант. ВИП трибуната под козирката ще отговаря на всички европейски стандарти. За останалата част от стадиона проектът се чертае. 

За другата ни база идеята е да се изгради спортно-възстановителен център с прилежащите му терени и евентуално общежитие. Аз съм изключителен педант и за да стане всичко това, трябва да има методология на подготовката в детско-юношеската школа.

Без материално-техническа база обаче това няма как да се осъществи. Призовавам за сформиране на група с останалите отбори и да се обърнем към министерството на спорта със стратегия за осигуряване на финансиране. Ако тази агония като цяло продължи, нещата ще ескалират.

Два са начините - или директно финансиране от държавата, или да има данъчни преференции за всички спонсори, които издържат спортните клубове у нас".

Гледайте цялата пресконференция във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).