Вратар на Локо: Незабравимо - дебют, сребърни медали, мощна агитка! И всичко това в един ден!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:05 / 14.02.2022
5630
Групата "The Magic of Plovdiv", съставена от привърженици на Локомотив, стартира инициатива, в която всяка седмица ще представя на своята страница във Фейсбук с кратки интервюта момчетата от втория отбор на Локомотив Пловдив, които участват през настоящия сезон в Трета лига - Югоизточна група. Днес е ред на вратаря Кристиан Томов.

- Трите ти имена?

- Кристиан Христов Томов.

- Рождена дата?

- 17.08.2002 г.

- Роден град?

- Пловдив.

- Кой те заведе на първата ти тренировка и кой беше първият ти треньор?

- Моят баща ме заведе за първи път на тренировка. Започнах в Локомотив Пловдив при Минчо Минчев. Преминах през всички детски и юношески формации на школата и за всяко едно дете е мечта да стигне до мъжкия отбор на любимия си клуб. Радвам се, че аз постигнах моята мечта и продължавам да мечтая за по-високи цели с любимия си отбор и с националния отбор.

- Откога си в школата на Локомотив?

- От 2009 година. И аз първоначално като всяко едно дете обичах да вкарвам голове. После постепенно важната роля, която имат вратарите в един мач, започна да ми прави впечатление и все по-често започнах да оставам на Лаута да гледам тренировките на вратарите на мъжкия отбор. Така започнах да мечтая да бъда аз тази важна фигура в отбора. Моят баща винаги ми е казвал да следвам мечтите си и да слушам сърцето си и така на 14 години попитах Георги Недевски дали може аз да бъда вратаря. Той беше малко изненадан, но ми даде шанс да пробвам и от тогава вратарският пост се превърна в моята позиция на терена, за което и до ден днешен не съжалявам.

- Спомен от първият ти мач на Лаута?

- Аз нямам пропуснат мач на Лаута като малък. Чакахме с нетърпение да дойде денят, в който Локомотив ще играе и първо с моето семейство, после със съотборниците ми в ДЮШ на Локомотив влизахме, за да подкрепяме отбора. Много ярък спомен ми остана едно приятелско гостуване на Цървена звезда на Лаута. мачът завърши 2:2, феновете бяха подготвили страхотна хореография, имаше концерт преди и след двубоя, беше страхотен празник за всички.

Като състезател естествено дебютът ми за мъжкия отбор. Чувството беше страхотно да направиш дебют, да чуваш зад себе си в друг град своите привърженици, напълнили гостуващия сектор и неспиращи да ни подкрепят, сребърните медали и всичко това в един ден, незабравим за мен момент.

- Любим футболен отбор и футболист?

- Локомотив Пловдив и Байерн Мюнхен. Харесвам немския футбол и начина им да изграждат футболисти. Любим футболист се затруднявам кой да ви кажа, затова ще кажа двама мои герои, на които се възхищавам - Илко Пиргов и Мануел Нойер. С единия имам удоволствието да работя и да се уча от него. Илко е страхотен човек и професионалист, винаги е отзивчив да помогне, да даде съвет на по-младите. А Нойер е огромна легенда в световния футбол и лично за мен е вратарят, от който може да се учим как да играем пред наказателното поле.

- Какво обичаш да правиш в свободното си време?

- През малкото свободно време, което имам, обичам да чета и да уча. Обичам да съм сред природата с близък човек, тишината и спокойствието ме зареждат. Имам една мечта, която си поставих и тя е да изкача всички високи върхове в България!

- Любима песен от агитката?

- 6:0 ....

- Пожелание към феновете на отбора?

- Бъдете живи и здрави, подкрепяйте Локомотив, така, както винаги сте го правили до сега. ВИНАГИ С НАС!


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).