Организират детски футболен турнир в подкрепа на Живко, който има нужда от помощ

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:15 / 26.01.2022
2698
Пловдивският футболен клуб Лион 2017 организира благотворителен детски турнир в подкрепа на второкласника Живко Георгиев, който има нужда от помощ. Състезанието ще е на 13 февруари от 9:00 часа в зала "Бъдеще" и в него ще се включат много отбори от Пловдив и региона, научи Plovdiv24.bg.

Турнирът е за деца, родени 2014 и 2015 година.

"Идеята се роди, когато от ваши новини научихме за злощастната съдба на малкия Живко Георгиев. През декември по инициатива на родители на наши деца от клуба решихме да направим коледна изненада за малкия Живко и лично да се срещнем с него и майка му. Коментирахме идеята с други футболни школи за благотворителен турнир по футбол и много отбори на момента ни подкрепиха", заявиха от ръководството на ФК Лион 2017.

Участници в турнира ще бъдат отборите на ФК Пловдив Сити, Велд, Ботев 2002, Шипка Старс (Асеновград), Тракия 2004, Орлета (Пазарджик), Арда (Кърджали), Левски (Паталеница) и организаторите от Лион 2017. Надпреварата ще се проведе и със съдействието на БФС - Пловдив и фирма за авточасти "ТаросТрейд". За малчуганите ще има допълнителни награди, а за Живко - специален подарък.

Ето какво още информираха за нашата медия от ФК Лион 2017:

Вярваме в доброто у хората, и че в поредната ни инициатива ще се включат немалко желаещи да подкрепят малкия Живко и неговото семейство!

Така турнирът LION winter Cup ще бъде с основна инициатива и кауза в подкрепа на малчугана. Надяваме се чрез него да разпалим още повече обществото, и да успеем заедно да набавим средствата, необходими за лечението и операцията на нашия герой!

На 7 години са му направени две операции на двете тазобедрени стави (поради луксации и скъсяване на крачето) и са му поставени планки, които по-късно са извадени. Поради бързия растеж най-вероятно ще се наложи да се извършат последващи операции.

Ежедневно Жижко, както го наричат близките му, се нуждае от рехабилитация - множество различни поддържащи и укрепващи терапии. Към момента той не може да ходи и е в количка.

Умствено е съхранен с леки дефицити. Жижко е ученик вече във втори клас през тази учебна година. Майка му Весела Георгиева е негов личен асистент (експертно ТЕЛК решение -100 % с чужда помощ) и е неотлъчно до Жижко и в училище.

Съдбата поставя пред ново изпитание семейство на Жижко, когато наскоро бащата Томи Георгиев, който изцяло се е грижел за доходите на семейство, губи живота си вследствие на Ковид-19. Жижко има кака и батко, които са ученици на МГ "Акад. Кирил Попов", отличени с множество грамоти и медали за високи постижения в областта на математиката и др. науки.

Нека бъдем съпричастни и подадем ръка в този непосилно тежък момент от живота на това семейство и дарим лъч спокойствие и надежда на малкия голям герой - Жижко.

Банкова сметка: BG10UBBS88881000245399

BIC КОД: UBBSBGSF

Титуляр: Весела Живкова Георгиева

Телефон за връзка: 0888238861


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 14


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).