Европейското и Световното по гребане с 2 милиона евро бюджет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:13 / 12.11.2009
2968
На около 2 милиона евро е пресметнат бюджетът на двете първенства по гребане в Пловдив - Европейското през 2011 г. и Световното през 2012-а, съобщи председателят на Българската федерация по гребане Светла Оцетова. Заедно със заместник-кмета по спорта Георги Титюков, днес тя направи оглед на Гребния база.

"Съоръжението предлага условия за състезания на най-високо ниво, но предстои доста работа. От ремонт се нуждаят и трибуните, и финалната кула. Трябва да се подготвят офиси за техническите лица от международните организации, а най-належащо е да се осигури стартово устройство", изреди Оцетова.
 
Макар че изграждането на паралелен канал за подгряване на гребците да не е задължително условие за провеждането на международните състезания, градът би спечелил, ако го има. "Освен тренировките и първенствата, новото съоръжение би облекчило и екологията на града, защото повечето вода във втория канал би намалила лятната температура в града с цял градус", обясни Оцетова.

Заедно с министъра на спорта Свилен Нейков, областния управител Иван Тотев и кмета Славчо Атанасов, тя ще е сред почетните председатели на организационния комитет за първенствата.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 27
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).