Сдобряването на Ботев и Локо не стана (кадри от боя)

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (26)
13:17 / 02.11.2009
10958
Напрежението след скандалите, станали след края на Дербито между Ботев и Локомотив Пловдив, все още не се е успокоило. За днес бе обявена пресконференция, на която да присъстват всички, участвали дейно в боя между двата тима след Дербито и да се помирят. От страната на Локомотив присъстваха изпълнителният директор Иван Петлешков, временният старши-треньор Минчо Минчев, както и двамата футболисти - Дани Кики и Кирил Акалски. От щаба на Ботев обаче дойде единствено спортно-техническият директор на клуба Малу Мпасинкату. Той заяви, че старши-треньорът Енрико Пичоне си е бил уредил среща от преди няколко дни за същия час, за който бе обявена пресконференцията и за това не е присъствал, а Лилчо Арсов имал лични проблеми. На журналистическия въпрос, дали знае за пресконференция на стадион "Ботев", организирана от Лилчо Арсов, Малу заяви категорично, че такава няма да има. Скандалното в случая обаче беше, че такава се състоя час по-късно, а Арсов нямаше никакви лични проблеми, които да му попречат да присъства на първата - оказа се, че никой не го е канил на нея.

Самата първа пресконференция започна спокойно и никой не каза нищо ново - изпълнителният директор на "смърфовете" Иван Петлешков заяви, че осъжда действията на двамата футболисти - Дани Кики и Кирил Акалски и те ще бъдат наказани от клуба, но Локомотив застава зад техните кариери и се надява те да не се проявяват отново по този начин. И двамата футболисти пък казаха на практика едно и също - че съжаляват за действията си, знаят, че са постъпили грешно и смятат от сега нататъка да показват качествата си само с действията си на футболния терен по време на мачовете.

Никой от действащите лица не реши да каже своята гледна точка, да сподели какво се е случило на терена, от къде е започнал скандала, защо са направили това, което са направили и какво ги е провокирало. Това, както и липсата на футболисти от Ботев, изнерви допълнително обстановката, като част от журналистите нападнаха представителите на двата тима, че всъщност това по никакъв начин няма да успокои напрежението между двата тима - никой всъщност не казва от къде е тръгнало всичко, защо го е направил, а на няколко пъти се заяви, че вината се поема от всички. В края на пресконференцията футболистът Дани Кики отрече да отговаря директно на журналистически въпрос, като заяви, че ако има нещо, да се пратят въпросите писмено в канцелариите на Локомотив, и тогава ще отговори. След това напрежението се вдигна още повече и петимата от Локо и Ботев, които бяха застанали пред журналистите станаха прави и срещата приключи без да се каже нищо смислено, като всички си говореха на висок глас, а част от журналистите напуснаха пресконференцията обидени от отношението на футболистите. Ето и какво казаха от началото присъстващите на пресконференцията:

Иван Петлешков: "Това бяха едни неприлични сцени, действия на лица и футболисти, които са в разрез с идеята за футбола. Футболът е спорт, който е създаден за да създава положителни емоции, а не да води към омраза. Целта на тази обща пресконференция е да покажем, че няма напрежение между клубовете, или ако има - да го намалим. От Локомотив заклеймяваме действията на футболистите, това което двамата участници в конфликта е недопустимо, те ще понесат своето наказание, разговарял съм с тях, смятам, че осъзнават грешката си. Инициативата за тази пресконференция е моя. Не е нормално да има такова напрежение между футболните клубове в пловдив, не е нормално хората да се мразят за това, че единия е от единия отбор, а другия от другия. аз поех ангажимент всички, замесени в инцидента от страна на Локо да присъстват тук, не отговарям за действията на Ботев"

Дани Кики: "Извинявам се за моето поведение, това е недопустимо, несъответстващо с феърплея на този мач, осъзнавам грешката си и ще гледам само да се развивам във футбола, да играя за Локомотив Пловдив и да се показвам само с действията си на терена."

Думите на Кирил Акалски бяха същите: "Недопустимо беше това, което направихме, съжалявам и вече ще говоря само с действията си на терена."

Минчо Минчев, временен треньор на Локомотив: "Феърплеят е първото, което заляга в този вид спорт. Има три вида резултат - биеш, падаш или равен. Нашите футболисти много си изтърваха нервите, съжалявам много, че така се получи, аз с каквото мога се опитах да спра действията на нашите футболисти и на някои длъжностни лица на Ботев. Аз в тоя момент няма да позволя на сина си да се разхожда с тениска на Локомотив по улиците, защото не смятам, че е безопасно. Ще се радвам един ден хора с тениски на Локо и на Ботев да се разминават без проблеми по улиците. Двамата ще си понесат наказанията по вътрешния правилник, извинявам се още веднъж от името на спортно-техническия щаб за поведението на тези двамата футболисти и се надявам силно това да не се повтори."

Малу Мпасинкату: "Разбираме неприятния инцидент, който се случи след мача. Освен на двата отбора, това руши имиджа и на самия град Пловдив. От страна на Ботев мога да кажа, че всички тези участници в инцидента бяха извикани след мача, през седмицата също ще има среща, ще бъдат взети мерки срещу тях. Треньорът трябваше да бъде тук, но за съжаление още в събота имаше уредена среща за този час, в който говорим сега. Що се отнася до Лилчо Арсов, който беше от негативните участници в този инцидент, той имаше лични проблеми и за това не присъства тук. Принципът е такъв - който руши дисциплината трябва да бъде наказан, защото не може да се опетнява имиджа на клуба. Това са неща, които никога повече не трябва да се случват. Футболистите с действията си на терена са един вид възпитатели, чието поведение се предава и на феновете. Няма да има никаква пресконференция на стадион Ботев."


Виж коментарите (26)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).