Дамите на Локо с реми на "Лаута", загуба за Пълдин и тежка контузия на капитанката

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:47 / 08.11.2021
1814
Отборът на ЖФК Локомотив Пловдив завърши 2:2 като домакин на Пирин Лейдис в мач от 9-ия кръг на националния женски шампионат по футбол - Swiss Capital лига. Двубоят се игра на изкуствения терен на “Лаута".

Още в началните секунди черно-белите можеха да поведат в резултата чрез Кристин Кръстева, но тя пропусна да се разпише. При следващата атака Пирин Лейдис ликуваше. Румяна Дамбалова бе точна за благоевградчанки във 3-ата минута за 0:1.

В средата на първата част пловдивчанки стигнаха до пълен обрат с две бързи попадения. Първо Кристин Кръстева изравни, а след това Цветана Манчева вкара за 2:1.

Пирин Лейдис стигна до равенството в началото на втората част. До края на мача двата тима създадоха няколко положения, но нов гол не падна.

В друг мач от този кръг ЖФК Пълдин загуби от Спортика с 0:2 на стадиона в село Труд. Възпитаничките на треньора Ангел Славов изпуснаха дузпа, а освен това удариха 3 пъти гредите. Пловдивчанки имаха претенции за още една дузпа, която обаче не бе отсъдена.

Изключително неприятен момент се получи в 25-ата минута, когато капитанът на Пълдин Диана-Михаела Атанасова скъса връзки и напусна принудително терена.

Третият пловдивски отбор в групата - ФК Енко, не игра тази седмица, тъй като мачът срещу Локомотив (Стара Загора) бе отложенс от БФС.

Във временното класиране Пълдин е на четвърто място с актив от 18 точки. Локомотив Пловдив е 13-и с 4 точки (от 8 мача), а Енко е 14-и с 3 точки от 7 изиграни двубоя.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).