Слави Шопов: Пожелавам на Ботев да продължава с добрите игри! Не гледам в миналото и бъдещето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:17 / 07.10.2021
3883
Бившият халф на Ботев (Пловдив) Станислав Шопов разказа интересни неща за дебюта си за нидерландския Хееренвеен, за живота в Ниската земя, за Ботев (Пд), както и за връзката си с игралия за Левски, Ботев (Пд) и Пирин нападател Иван Цветков.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че Шопов бе продаден на Хееренвеен точно преди 1 година. До този момент младокът играе предимно за втория тим на синьо-белите, а официалният му дебют в мач от Ередивизи бе на 21 август при победата с 3:2 над Валвайк, когато влиза в игра в 88-ата минута при резултат 3:1.

Ето какво разказа Слави Шопов пред dsport.bg:

Усещането да дебютирам за Херенвеен беше невероятно. Да играеш пред толкова много хора е страхотно. Мисля, че имаше 20 хиляди души на стадиона. Макар и за 7-8 минути, наистина беше хубаво усещане. Излязох, за да покажа на какво съм способен и да усетя тази тръпка и емоция.

Има треньори, които да преценят докъде съм се развил. Аз за себе си съм доволен. Направих тази стъпка, но здравата работа продължава. Искам всяка година да се развивам все повече и повече. 

Когато не попадам в групата на Херенвеен, или съм в нея, но не играя, играя за "Б" отбора. Тези момчета, които не сме играли предния ден излизаме срещу някой друг отбор. Ние сме "Б" отбор, а не юноши.

Имах и други варианти, но прецених, че там е най-доброто място за развитието на един млад футболист. Много ми харесва футболът в Нидерландия - много бърз и директен. 

Нямам достатъчно опит, за да мога да сравнявам България с Нидерландия. Това е реалността - те са по-напред от България, но също така уважавам и родното първенство и футболистите, които играят в него.

Щом трансферът ми от Ботев (Пд) в Херенвеен е станал, значи е трябвало така да се случи. Никога не съм се замислял за това дали е било точният момент и други подобни. Мисля, че щом така се е случило, това е най-правилното решение. 

Следя какво се случва в Ботев. Аз съм в този клуб от 7-годишен. Играх до 18 там. Това е отборът, който ме е изградил, отборът на сърцето ми. Имам много приятели в Ботев. Пожелавам им да продължават с добрите игри.

Още когато подписах с Херенвеен, се чух с Иван Цветков, за да го попитам как най-бързо мога да вляза в обстановката. Той ми даде няколко важни съвета, които използвах. Благодаря му за тях. Съветите бяха за живота в Нидерландия, за футбола. Той беше невероятен футболист, винаги мога да науча нещо от човек като него.

Моите мечти нямат граници. Не гледам в миналото и бъдещето, а гледам само в настоящето и искам всеки ден да ставам все по-добър. 

"Националният отбор няма право да подценява никого. Гледам само нашия отбор. Мисля, че ако играем добре и покажем това, на което сме способни няма да има значение срещу кого играем". 

Станислав ШоповТибор Халилович


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).