Валентич: Вярвам, че другия път ще спечелим! Атмосферата на пълния стадион бе невероятна

Автор: Стойчо Генов
Коментари (4)
19:49 / 25.09.2021
4404
Треньорът на Ботев Азрудин Валентич похвали феновете на двата отбора за атмосферата, която създадоха в пловдивското дерби, завършило 1:1 на "Лаута".

Ето какво каза босненският специалист след края на мача:

Аз съм горд от първото полувреме. Имахме добра концентрация и чакахме нашите шансове. Веднъж успяхме да отбележим и то след статично положение. Имахме и още един шанс при една от нашите атаки. Интензитетът не беше много висок заради горещото време. Ние играхме 120 минути преди няколко дни.

През второто полувреме опитахме нещо и предупредих моите футболисти, че Локомотив ще опита да промени нещата и ние трябва да реагираме. Мачът беше 50 на 50 и мисля, че 1:1 е реалният резултат. Когато играеш дерби, всичко е на по-високо ниво. Искаше ми се да спечелим и вярвам, че и това ще стане, когато сме домакини. Благодаря на нашите фенове, а и на цялата публика. Стадионът беше пълен и атмосферата бе невероятна.

Дадохме инициативата на Локомотив. Тошко е много важен за нас. Беше малко тежък през второто полувреме. Говорих с медицинския екип и мисля, че травмата му не е толкова сериозна.

Всеки един от нашите футболисти даваше всичко за клуба и се насладихме на играта. В дербито всичко се решава от статичните положения, всичко може да се случи във всеки един момент. Но за да бъдеш играч от високо ниво, трябва да си премислил всичко, да си спокоен.

Имах само двама титуляри, които са с опит в дербито – Тодор Неделев и Виктор Генев. Всички останали играха за първи път. Венсан Марсел се включи добре за Локомотив, но при гола му Дилан Мартенс не беше на правилната позиция. Това са решенията, които променят нещата.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).