Валентич: За мен Локо трябва да е в Топ 3! Те имат криза в резултатите, но не и в играта!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (8)
17:49 / 24.09.2021
6025
Треньорът на Ботев (Пд) Азрудин Валентич даде пресконференция преди утрешното градско дерби срещу Локомотив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 113-ият шампионатен двубой между вечните съперници е в събота от 16,15 часа на стадиона в квартал "Лаута".

Ето какво каза босненският специалист за предстоящия мач:

Добър ден, благодарен съм, че сте тук. Това е първото ми пловдивско дерби. Знам много за историята на дербитата, защото преди да дойда тук, съм чел много за историята на града. Знам също, че откакто играем в Коматево, усещането не е такова, както на стария ни стадион.

Но дербито си е дерби, това е един специален мач. На моите играчи съм казал да се отпуснат и да се радват на шанса, защото да се играе такъв мач е привилегия.

Споменаха ми, че за първи път ще се играе дерби, в което Ботев влиза от първа позиция в класирането. Гордея се с това, като знам каква е историята на този мач. За тези точки ние сме работили усърдно и сме заслужили това място.

При дербито трябва психология. 100 процента съм сигурен, че Локомотив знае абсолютно всичко за нас – силните и слабите ни страни. Но също така всеки един от нашите играчи знае всичко за съперника. За мен Локо е в Топ 3 в България. Те имат криза в резултатите, но не и в играта. Много пъти не успяха да спечелят мачове, въпреки че играха добре.

Знам всичко за последното дерби, много пъти съм го гледал. Георги Кабаков е международен съдия и очевидно има качества. Очаквам от него професионализъм и да даде възможност на футболистите от двата отбора да покажат пълния си потенциал.

Няма смисъл от тактика, ако футболистите не дадат всичко от себе си.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция на Валентич преди дербито на Пловдив!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).