ВК Марица приюти волейнационалките на лагер в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:10 / 02.10.2009
642
Волейболен клуб Марица приюти девическия национален волейтим на България за девойки до 20-годишна възраст на подготвителен лагер в Пловдив. Старши треньорът Стоян Гунчев-Чугуна събра най-добрите наши млади волейболистки в Новотел „Пловдив", които ще се готвят усилено за участието си в европейския клубен турнир "Чалъндж къп".

Както е известно девическите националки ще участват на мястото на шампионките Левски Сиконко в тази надпревара.

Възпитаничките на Стоян Гунчев, които станаха четвърти на световното първенство в Мексико, ще бъдат на лагер под тепетата до 15 октомври, когато ще отпътуват за Финландия за първия мач от престижния турнир. Съперник на младите български надежди в първия кръг ще бъде местният Ориведен Оривеси.

Срещата е на 17 или 18 октомври, реваншът е седмица по-късно.

Междувременно стана ясно, че младите български състезателки ще подпишат договорите си за участие в турнира "Чалъндж къп" през следващата седмица и тогава ще получат първите си стипендии от БФ-Волейбол.

Държавният ни девически тим ще тренира всеки ден в спортната зала на „Лаута" в Пловдив под ръководството на Стоян Гунчев и старши треньора на Марица - Иван Петков.

За физическата подготовка на националките ще се грижи личният треньор на двукратната световна шампионка в спринта Тезджан Наимова - Стойко Цонов, а за рехабилитацията им - Петър Караджов.

Националките спят и се хранят в Новотела. Те ще изиграят един-два спаринга с женския тим на Марица за игрова кондиция и отиграване на някои тактически прийоми.

В състава на националките са привлечени три волейболистки на Марица - разпределителката Цветелина Николова, която е и капитан на тима, посрещачката Ралица Камбурова и нападателката Ани Маринова. Титулярното либеро на девойките - Кристин Колчагова, досега имаше ангажимент с женския национален отбор на България европейското в Полша и ще се включи по-късно към състава.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).