Кошински: Имаше писмо от общината, в което пишеше, че ще се строят само 2 трибуни с търговски площи

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
18:59 / 07.07.2021
7809
Привърженици на Ботев (Пд) проведоха тих протест пред сградата на Община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Поводът за сбирката бе "да пием мирно кафе", като близо стотина "жълто-черни" фенове се отзоваха на идеята, подета от Сдружение ПФК Ботев.

Да изразят позицията си дойдоха хора, които искат да знаят как се харчи общественият ресурс по строежа на стадион "Христо Ботев".

"Поводът за протеста ни е, че от няколко месеца изискваме уверение от Общината, че тези 25 милиона лева, с които се строи в момента стадион "Христо Ботев", всичките ще бъдат насочени към строеж на четирите трибуни, а не за търговските площи. Тъй като получихме от общината едно писмо, в което пишеше, че парите ще бъдат насочени към двете трибуни, които гледат към улица "Богомил" и бул. "Източен", където са разположени офисите и търговските площи. Това не устройва привържениците на клуба. Те предпочитат да имаме стадион в пълния му капацитет - 18 777 места. Това е едната причина да се съберем тук", заяви пред камерата на Plovdiv24.bg председателят на Сдружение ПФК Ботев Радослав Кошински.

"Втората причина е, че ние държим на по-голяма публичност от страна на Общината и от няколко месеца изискваме конкретна разбивка за какво точно и на какви цени ще се изхарчат тези 25 млн. лева", допълни още Кошински.

Гледайте в прикаченото видео какво още каза шефът на Сдружение ПФК Ботев и как протече тихият протест на привържениците!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).