Голям скандал в Румъния заради Карагарен! Клуб отказал да плати 50 000 евро на Локо

Автор: Стойчо Генов
Коментари (10)
15:57 / 07.07.2021
10013
Голям скандал се разрази в Румъния заради национала на Локомотив Пловдив Бирсент Карагарен, провери Plovdiv24.bg. Интерес към крилото на черно-белите е имал елитният Университатя Крайова, но в последния момент трансферът се е провалил.

Причината е отказът на собственика на клуба Адриан Митителу-младши да плати 50 000 евро на Локомотив. Това разказа мениджърът Флорин Манеа, който беше гост в шоуто на ProSport Live. Треньор на тима от Крайова пък е румънската легенда Адриан Муту.

"Говорих с Муту много пъти, той ми е приятел. Исках да му помогна с играч от българския национален отбор. Става въпрос за 28-годишния Бирсен Карагарен от Локомотив Пловдив. Играе по десния фланг и има опит в европейските турнири. Муту го хареса и искахме да го привлечем. За съжаление, той ни каза, че има споразумение с шефа си да го пусне като свободен агент (б.р. визира собственика на Локомотив Христо Крушарски). Впоследствие обаче от българския клуб поискаха 50 000 евро. Имах уговорка с Адриан Митителу-младши (собственик на Университатя), но той отказа трансферът да се осъществи. Кажете ми кой играч от румънския национален отбор може да вземете за 50 000 евро", разказа мениджърът Флорин Манеа в студиото на ProSport Live.

Румънските журналисти обаче потърсиха коментар и от Адриан Митителу-младши.

Ето какво заяви той пред ProSport:

"В продължение на една седмица преговарях с българския играч Карагарен чрез мениджъра Флорин Манеа. Той беше приел това, което му предложихме. Но 3 седмици по-късно от позицията на играч без договор, Флорин Манеа ни информира, че всъщност не е свободен и че е бил подведен от футболиста. След още няколко дни ми каза, че може би е възможно да го привлечем, ако дадем 50 000 евро. Ти като си мениджър, трябва да знаеш цялата ситуация с даден футболист. Не можеш да ми губиш времето повече от месец.

Не мога да науча господин Манеа да си върши добре работата, но по принцип не дадох нито едно допълнително евро за Карагарен. Ако Локомотив Пловдив искаше 50 хиляди евро за Карагарен, тогава защо големите клубове от България не се бориха да получат подписа на този играч?

Освен това забелязвам, че на г-н Манеа липсва основното качество да бъде импресарио на футболист - поверителността. За това Университатя Крайова никога повече няма да си сътрудничи с този мениджър.


Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).