Джовани Лонарди поведе в колоездачната обиколка на България, наградиха го в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:42 / 02.07.2021
2192
Италианецът Джовани Лонарди поведе след първия етап на 68-то издание на колоездачната обиколка на България, която стартира вчера. На финала на първия етап София – Пловдив, който бе дълъг 178 километра, колоездачът на Bardiani Pro Team бе най-бърз в спринта и успя да финишира първи.

Той получи купата за етапен победител от заместник-кмета по спорт на община Пловдив Георги Титюков, а жълтата фланелка за временен лидер му бе връчена от Величко Родопски, изпълняващ длъжността кмет на Пловдив. Управителят на ОП "Многофункционална спортна зала Пловдив“ Евелина Апостолова връчи фланелката за най-добър катерач на Рожа Балаш, който взе и приза за активност, след като бе лидер по голяма част от трасето.

"Благодаря лично на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров, който отново ни оказа неоценима помощ и въпреки че по здравословни причини не успя да присъства, направи много за успешното протичане на първия етап на тазгодишното издание на обиколката. Вече имам разговори с него да превърнем Пловдив в естествен център на колоезденето в България и съм сигурен, че това ще се отрази благоприятно и на града, и на колоездачите, защото условията, които Пловдив предлага, могат да се видят в много малко европейски страни“, заяви при награждаването на първенците в етапа президентът на федерацията Драгомир Кузов.

Днес обиколката продължава с втория етап Пловдив - Троян, който стартира точно в 14:00 часа пред Международния панаир и включва първото сериозно изкачване на Беклемето, което е от първа категория на трудност.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).