Само една победа е нужна на дамите на Локо, за да станат вицешампиони като мъжете

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:50 / 21.06.2021
2067
ЖФК Локомотив (Пловдив) загуби с 1:2 от Локомотив (Стара Загора) в “железничарското" дерби на женския национален футболен шампионат. И двата отбора си създадоха доста положения, но гостенките взеха трите точки на помощния терен на “Лаута".

Якобска даде ранен аванс за старозагорския тим в 6-ата минута, а резервата Кристин Кръстева изравни в началото на втората част (54’). Точно изпълнение от пряк свободен удар на Нина Георгиева донесе победата на гостите (64’). Двата отбора удариха и на три пъти гредите.

Така 2 кръга преди края на сезона Локомотив запази второто място в класирането, но вече само с 4 точки преднина пред Локо (Стара Загора).

Шампион за 17-и пореден път стана хегемонът в женския футбол - НСА (София).

В оставащите 2 мача възпитаничките на треньора Ангел Славов се нуждаят само от 1 победа, за да спечелят сребърните медали и да повторят успеха на мъжкия тим. На Локо (Пд) предстоят две гостувания - в четвъртък на ЛП Суперспорт (София) и в неделя на Етър (Велико Търново). В четвъртък пък Локомотив (Стара Загора) приема НСА и ако загуби, резултатът от мачовете на черно-белите няма да е от значение.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).