ПФК Ботев посочи кой момент е бил черешката на тортата в днешното събитие

Автор: Стойчо Генов
Коментари (23)
14:54 / 18.06.2021
7289
От ПФК Ботев обявиха кой момент е бил черешката на тортата по време на днешното събитие в Историческия музей, където бе показан учредителен протокол на клуба, изготвен на 11 февруари 1907 година.

Поредният емоционален момент на събитието дойде в момента, в който се разказа историята за това как през 1914 година в Пловдив пристига генерал Кирил Ботев, който намира ботевистите и разпитва как се справят. Те му показват дареното от него няколко години по-рано знаме, а дни по-късно получава подарък поднос, на който е гравирано "В дар на новата Ботева чета! Извървете вашият път към безсмъртието“.

"Вкарването в залата на подноса, дарен от генерал Кирил Ботев на ботевистите, беше черешката на тортата по време на паметното събитие", написа официалният сайт на "жълто-черните".

След този емоционален момент гостите научиха, че през тези тежки години, съпътствани от войни и бедност, "Ботев“ не само че не е спрял своята дейност, но дори е увеличил влиянието си в града, привличайки стотици нови членове и приобщавайки голяма част от съществуващите до този момент официално регистрирани и махленски отбори.

Представяме на вниманието ви думите, с които е завършил своите дневници Стоян Пухтев, с прочитането на които беше сложен и край на историческото събитие:

"Написах тия страници, за да се знае, че в най-бурните години на войни, смърт, бедност и тъга само и единствено "Ботев“ запази спорта фудбол, а и въобще спорта в град Пловдив жив! Имам намерение да напиша в подробности всичко някой ден.“



Виж коментарите (23)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).