Даума гостува на "Цар Симеон 1898", инспектира новата многофункционална спортна зала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:27 / 14.09.2009
4071
Световноизвестният холандски архитект и проектант Сандер Даума бе за няколко дни в Пловдив на гости на ръководството на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898". Високият гост пристигна под тепетата, за да инспектира как върви строителството на многофункционална спортна зала със закрит модерен колодрум, които изгражда пловдивският велоклуб.

Още с пристигането си холандецът първо огледа обстойно строежа на уникалното спортно съоръжение, а веднага след това се срещна с ръководството на пловдивския клуб, както и с екипа от архитекти, които са ангажирани за строителството.

Както е известно прочутият архитект Сандер Даума е главен проектант на многофункционалната спортна зала в Пловдив.

Холандецът е проектирал Олимпийския колодрум в Атина и този в Манчестър, както и многофункционалните спортни зали в Алкмаар (Холандия), Палма де Майорка (Испания), Рио де Жанейро (Бразилия) и Аделаида (Австралия).

Даума е изградил своя уникален проект в Пловдив по подобие на модерните многофункционални спортни зали и покрити колодруми в Майорка и Аделаида. Холандецът е бил част и от проектантския екип на олимпийското селище в Атина.

В момента той е част от екипа и за построяване на съоръженията за олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

Съоръжението в Пловдив ще бъде голямото в Източна Европа. Многофункционалата спортна зала ще може да приема различни спортове, сред които колоездене, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис, борба, самбо, спортна и художествена гимнастика и други. За колоездачните състезания залата има на разположение 5 000 постоянни места и може да приема състезания от най-висок ранг. Залата позволява увеличаване на капацитета на зрителите с още 5000 места чрез подвижни конструкции, за състезания, различни от колоездене. Пловдивската спортна зала ще бъде единствената напълно покрита зала в Източна Европа, като подобни има само в Германия, Холандия, Франция и Испания.

Спортният комплекс се строи върху земя - собственост на колоездачното дружество „Цар Симеон 1898".

Преди да си тръгне от Пловдив, мистър Даума отскочи до Казанлък, откъдето се включи в колоната на 59-ата международна колоездачна обиколка на България като нейн ВИП-гост. Холандецът проследи на живо последния етап от родния тур, който финишира в Пловдив. Днес той отлита за Париж, където е поканен да проектира нова спортна зала, в близост до "Стад дьо Франс".



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).