Добрата новина: Пловдив посрещна героите, донесли първа световна титла по аеробика от 17 години

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
11:54 / 04.06.2021
3318
Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков посрещна днес в общината световните шампиони по аеробика Дарина Пашова и Антонио Папазов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двамата пловдивчани, заедно с Тихомир Баротев, донесоха световната титла за България от 16-ото световно първенство по спортна аеробика, което приключи в Баку (Азербайджан).

Освен това Дарина Пашова спечели сребърен медал и от индивидуалната надпревара. Заедно с Антонио и Дарина в Община Пловдив бе и съотборничката им Ана-Мария Стоилова, както и Димитрина Къндева, която е председател на Съюза по аеробика, както и шеф на пловдивския клуб "Аеробика-АМД".

"Световното първенство бе изключително успешно. България не бе печелила златен медал от световно първенство за мъже и жени от 17 години. Оттогава даже не сме имали и медалисти. Състезателите, които виждате сега, имаха титли от световни първенства, но при юношите. Само 5 стотни не стигнаха и на Дарина Пашова за златото. Пет стотни не достигнаха на Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов да вземат медал в смесените двойки. Изключително сме доволни и горди от успеха", заяви Димитрина Къндева.

"Ще продължим да се борим на европейското първенство и да преследваме мястото, което заслужаваме. Благодаря на целия екип, който работи с нас и специално на Димитрина Къндева, която не се отказва от нас. Трудно е в условията на пандемията от коронавирус да запазиш желанието, хъс и мотивацията и да продължиш да се бориш за мечтите си", каза Антонио Папазов.

Гледайте в прикаченото видео как протече цялата среща в общината със световните шампиони по аеробика!



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 16


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).