Три клуба от Пловдив ще провеждат обучения по програмата "Тенисът - спорт за всички"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:05 / 31.05.2021
1959
Три клуба от Пловдив ще провеждат занимания по програмата, организирана от Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта (ММС) през тази година. За страната в същата програма ще участват общо 36 клуба в 25 града.

Целта на програмата е да бъдат привлечени към тениса нови деца, както и запазването на желанието у вече занимаващите се с този красив спорт подрастващи да тренират тенис. Чрез програмата ще се постигне също така равномерно развитие на тениса в цялата страна, като тази година достъп до нея ще имат повече от 860 деца от цяла България, обявиха от родната федерация по тенис.

Участващите пловдивски клубове са ТК Локомотив, ТК Локо 98 и ТК Албена.

Децата ще са на възраст между 6 и 12 години, като във всеки от клубовете ще се сформират по три групи от минимум 8 подрастващи, които ще имат занимания веднъж седмично.

По програмата ще бъде осигурено материално-техническо оборудване за провеждане на обучението на децата, което след това ще остане за ползване от съответния клуб.

Като допълнителни дейности, освен тренировките, са осигурени и турнири в четирите тенис региона на България - Югозападен, Северен, Черноморски и Южен. Ще се проведат и регионални първенства за 8-, 10- и 12-годишните; лагери, ще има и подпомагане на участията в международни турнири на най-добре представилите се във възрастта от 9 до 12 г.

Ще се проведе и кампанията "Честна игра", с която ще бъдат запознати начинаещите деца и техните родители с правилата за феърплея в тениса.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).