Локо посегна към среброто след бой по ЦСКА-София, нужна е само още една победа

Автор: Стойчо Генов
Коментари (12)
21:52 / 15.05.2021
12827
Локомотив Пловдив изигра страхотен мач и направи решителна стъпка в борбата за сребърните медали в първенството, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Черно-белите победиха прекия си конкурент ЦСКА-София с 2:0 в дербито от 30-ия кръг на Първа лига, което се игра на стадиона в квартал "Лаута". Капитанът Димитър Илиев (76-дузпа, 85) бе точен за пловдивчани.

Така възпитаниците на треньора Александър Тунчев запазиха второто си място в класирането, но вече са с актив от 59 точки. Това означава, че в оставащите до края два мача срещу ЦСКА 1948 и Арда на черно-белите е необходима една единствена победа, за да спечелят сребърните медали.

Първият реален голов шанс в мача дойде в 11-ата минута и бе сътворен от локомотивци. Кристиан Илич изведе Георги Минчев зад "армейската" отбрана и последва диагонален шут с десния крак. Вратарят Димитър Евтимов обаче внимаваше и изби с една ръка в корнер.

Четвърт час по-късно Жорди Кайседо се озова на стрелкова позиция и стреля силно по диагонала, но покрай гредата в аут.

В началото на второто полувреме Кристиан Илич изведе Георги Минчев сам срещу вратаря на ЦСКА-София. Нападателят шутира покрай Евтимов, но твърде леко и топката бе изчистена от Кох метър пред голлинията.

Четвърт час преди края при едно центриране от корнер Бисмарк Чарлз хвана за врата и тушира Лукас Масоеро. ВАР реферите сигнализираха на главния съдия Георги Димитров и той лично погледна на запис ситуацията, след което отсъди дузпа. Тя бе хладнокръвно реализирана от капитана Димитър Илиев за 1:0.

Пет минути преди края Локомотив окончателно покоси съперника си с втори гол. Умарбаев центрира от фаул на далечна греда, където Гомис игра с глава. Топката стигна до Димитър Илиев и той засече с десния крак в мрежата за 2:0. Попадението също се разглеждаше от ВАР за евентуално нарушение в атака, но такова нямаше.

Локо игра в състав:

Илко Пиргов, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Кристиан Гомис, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (87- Давид Малембана), Момчил Цветанов (90+3- Конър Руан), Бирсент Карагарен (84- Николай Николаев), Кристиан Илич (90+2- Габриел Иванов), Димитър Илиев (90+2- Георги Мавродиев), Георги Минчев.



Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).