Пулев: Бях с коронавирус. Не се оправдавам, сам съм си виновен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (42)
09:56 / 13.12.2020
23700
Обичам предизвикателствата, колкото и да е трудно! Това съм аз! Огромни благодарности за подкрепата на всички, които искаха и вярваха в победата".

Това написа Кубрат Пулев в профилите си в социалните мрежи след мача си с Антъни Джошуа за световните титли по бокс в тежка категория. Българинът беше отказан в деветия рунд, когато британецът го изпрати в нокаут.

За Пулев това се оказа втора загуба в професионалната му кариера, като и двете загуби на 39-годишния боксьор дойдоха в срещи за световната титла.

Все още не е ясно дали това ще бъде последен мач в кариерата на Пулев или той ще продължи, въпреки че е на 39 години. Малко вероятно е българинът да получи нов шанс да се бие аз световната титла в тежка категория, след като обикновено пътят до официален претендент отнема между две и три години.

След срещата българинът съобщи, че е бил заразен с коронавирус и това е повлияло на подготовката му за мача.

"С COVID-19 и с три седмици без тренировки - толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира - това е положението. Сега съм добре, всичко е супер", обяви Пулев пред Би Ти Ви.

Заразен е бил физиотерапевтът на Пулев, както и личния му треньор Ули Вегнер, който е в тежко състояние в Германия, а едва в петък отрицателен тест е дал мениджърът на боксьора Ивайло Гоцев.

Според Би Ти Ви в договора между Пулев и Джошуа е имало клауза, според която, ако българинът се зарази с коронавирус или се контузи и не оздравее до 12 декември, двубоят пропада, без право на отлагане.

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (42)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 10


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).