Филипов: 25 милиона няма да стигнат за лицензирането на "Колежа" за Първа лига

Автор: Стойчо Генов
Коментари (69)
09:54 / 10.12.2020
14863
Шефът на фирмата, която ще довършва строителството на стадион "Христо Ботев" - Илиян Филипов, призна, че осигурените от държавата 25 млн. лева с ДДС няма да са достатъчни, за да може съоръжението да бъде лицензирано за мачове от Първа лига. Бизнесменът смята, че ще се наложи да строи и със средства на фирмата, които след това трябва да бъдат "префинансирани" към него.

"Все още смятаме докъде ще стигнат 25-те милиона лева, които бяха отпуснати, все пак това го работим успоредно с архитектите и надзора. Това, което съм обещал на феновете е, че ще има 18 500 седящи места, което означава, че и четирите трибуни трябва да се вкарат в експлоатация. Същото важи и за всички сервизни помещения към тях", заяви Илиян Филипов пред "Дарик" и dsport.bg.

"Все още нямаме яснота тези 25 милиона, като стойност, докъде ще стигнат. Със сигурност ще има пари, които ще изработим от нас и после ще видим как ще бъдат префинансирани към нас. Най-вероятно сумата ще е над 25 милиона, за да може да имаме работещ стадион на 100%. Срокът e 2 години за завършване на съоръжението, но ще го направим и за по-кратко време. Имахме две срещи с евентуалния нов собственик на Ботев (Пд) Антон Зингаревич, на които стана ясна концепцията, която има той. Ние я одобряваме, тя е доста добра. Все още има неща за доуточняване - каква част от финансирането ще осигурява той и какво очаква от бизнеса в Пловдив. Предстоят още разговори", каза още пловдивският бизнесмен.


Виж коментарите (69)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).