12 000 фенове ще могат да гледат от трибуните възловия бараж срещу Унгария

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
11:01 / 02.10.2020
1767
Изпълнителният комитет на европейската футболна централа взе решение да допусне частично завръщане на зрителите по стадионите в двубоите под егидата на УЕФА. Новината е следствие от успешното провеждане на финала за Суперкупата на Европа между Байерн и Севиля в Будапеща на 24 септември и влиза в сила още от мачовете на националните отбори в началото и средата на октомври.

До 30 процента от капацитета на съоръженията ще могат да бъдат заети от запалянковци при условие, че местното законодателство на съответната държава позволява присъствието на публика на спортни мероприятия. Към момента обаче се забранява посещение на двубои от страна на гостуващи фенове.

Социалната дистанция и спазването на задължителните противоепидемични мерки, в т.ч. носенето на предпазни маски, ще е задължително, като привържениците следва стриктно да спазват отредените им места.

"Решението е логична първа стъпка към завръщането на публиката, като поставяме здравето на хората и местните закони на първо място. Макар COVID-19 да е общият ни враг, всяка държава го бори по различен начин, затова и ние сме длъжни да се съобразим със съответните власти по места", коментира президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Новината означава, че важният полуфинален плейоф, в който българският национален отбор посреща Унгария на 8 октомври, няма да се играе пред празни трибуни. Днес се очаква Българският футболен съюз да даде допълнителна информация за начините за закупуване на билети, както и правилата за посещение на футболен двубой в условията на пандемията. В най-скоро време в продажба ще бъдат пуснати и билетите за следващия домакински сблъсък на "лъвовете" - срещу Уелс на 14 октомври.

Предварителните изчисления показват, че на националния стадион "Васил Левски" ще може да присъстват около 12 000 фенове за важния плейоф срещу Унгария.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).