Златна екопътека на 50 км от Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
21:30 / 04.11.2022
17556
Есента определено има своя чар, а ние просто трябва да отворим очите си и да го видим. Този уикенд ви насочваме към красива екопътека. Тя е доста популярна. Става дума за "Бела река". Ще попитате защо да ходя там, като съм бил преди? Отговорът е: Сега е златна. През есента тя има съвсем друго лице.

За тези, които не знаят къде се намира -  в Стара планина и се намира на 56 км от Пловдив, около 16 км от Карлово. Разходката е подходяща както за един ден, така и за два, пише "Блиц".

Посоката, която трябва да хванете, е Калофер, а крайната точка е екопътека "Бяла река". Градът на Ботев е чудесно място за почивка и може да ви изненада с уютни къщи за гости и семейни хотели.

Послед трябва да се отправите към Калоферският мъжки манастир "Рождество Богородично", до който се стига по черен път. Там има паркинг, на който можете да оставите автомобила си.

След около 20 минути ще стигнете и до бивак Бялата река, от който започва и красивата екопътека.

Разкриват се уникални гледки от реката и малки водопади. Туристите минават през мостчета и пътечки, които са обозначени с информационни табели.

В Национален парк Централен балкан има огромно разнообразие от растителни и животински видове. Не се изненадвайте много, ако видите мечка, въпреки че шансът е много малък това да се случи.

Преходът е лесен и продължава около час. В района има няколко беседки и обособени места за пикник, на които също може да починете.

За разлика от други екопътеки, тук не крайната точка е "гвоздеят" в красотата на маршрута, а такива има през почти цялата екопътека.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).