Жестоко влаченото куче е мъртво, 3 години затвор грозят изверга

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (55)
09:52 / 12.06.2013
14362
Районна прокуратура Асеновград се самосезира по изнесената в медиите информация за проявена жестокост към куче в с. Тополово от собственика му - 55-годишния Райчо Иванов, който го завързал за автомобила си и го влачил по улиците на селото. Прокуратурата в гр. Асеновград е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 325б, ал. 1 от НК по случая.

Според текста на чл. 325б, ал. 1 от НК, който прояви жестокост към гръбначно животно, като му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева. 

След образуване на досъдебното производство прокуратурата е дала подробни указания по хода на следствените действия, при изпълнението на които по делото са извършени разпити на свидетели и е установено местонахождението на собственика на кучето Райчо Иванов, който е задържан за срок от 24 часа.

Установено е по делото, че в последствие кучето е починало и Иванов го е заровил. С извършен оглед на местопроизшествие трупът на кучето е изпратен за извършването на ветеринарна експертиза, с която да се установи причината за смъртта му, кога е настъпила, какви увреждания и по какъв механизъм са му били причинени.

След депозиране заключението по назначената ветеринарна експертиза предстои да се прецизира правната квалификация на обвинението.

В случай, че се установи, че причинените увреждания и смърт са по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост, както и че деянието е извършено на публични места или в присъствието на малолетни или непълнолетни лица, наказанието, което предвижда законът е лишаване от свобода от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева.

Виж коментарите (55)

Още по темата (20):
18.09.2013 БГ правосъдие: Само условна присъда за Райчо, убил зверски кучето си!
18.09.2013 Днес започва делото срещу садиста Райчо от Тополово
16.09.2013 В сряда започва делото срещу садиста Райчо от Тополово
10.09.2013 Затвор грози кучешкия садист Райчо
22.07.2013 Дъщерята на убиеца на кучето в Тополово: Какво толкова е станало, голяма
работа
05.07.2013 Наказват и прокурор заради жестоко влаченото куче
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).