ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Защо жена ми иска да стана кмет, а Доган не дава?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:16 / 18.09.2019Коментари (1)31898
©
-Тате, тате, стана ли кмет?

-Тцъ, майката ти иска, ама Доганът не дава!

Този разговор е логичен завършек на екскурзията "До сараите и назад за Избори`2019“. Дали точно това са думите, не знаем, и не е важно. От значение е само 100-процентовата истина, че един от кандидатите за кмет се представя пред почетния председател на ДПС Ахмед Доган с целия си блясък - колко добър бизнесмен е, какви референции е получавал от Строителна камара, Общини и разни други бюджетни организации, чиито шефовете са много обичани от строителните предприемачи (заради обществените поръчки, де!).

И както обяснява постиженията си младият депесар-капиталист, Доган му прави "шпагат“: "Разбирам, че си много успешен бизнесмен, но защо тогава искаш да ставаш кмет?“…

"С жена ми така решихме“ – това е най-големият "бисер“ на "Изпити при Доган, избори`2019“. Овациите и "благодарствените" думи Доганови са, разбира се, за съпругата на кандидата за кмет, а последният, освен че още поне 4 години ще разчита на обществените поръчки, хванал се здраво за трите букви Д-П-С, остава олицетворението на тазгодишните консултации – много кандидати, недотам много качество.

Друга семейна половинка носи дивиденти на кандидат-кмет/ица. "Имам само една партия и един мъж“ и....тя вече е кандидат за кмет на община. Всъщност, сигурен кмет, поне за 4 години. Демек, семейната половинка върши много работа, но трябва да знаеш как да я използваш в предизборна кампания...

Много бисери имаше на тазгодишните "изпити за кандидат-кметове“ в "Сарая“. Едни разсмиваха Доган, Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов, други караха почетния председател да гледа малко тъжно, но със запазената доза мъдро пресяване - некачествените "тухли“ в ДПС нито са на привършване, нито някога ще свършат.

Като онзи нахакан младеж от Севера, който "влиза с бутонките“ – който е на 60 години, трябвало да си ходи. "Отворкото“ вероятно има диплома за висше образование, че и две, но умственият багаж покрива напълно само онзи учебен процес, в който е първият прочит на Бай Ганьо. Ако набираш дюлгери за гурбет в Холандия или докери за пристанището – да, прав си, ама в политиката това е "златна възраст“. А на всичкото отгоре, този, който те изпитва, е на 65.

Тази кампания беше шамар за младите в ДПС. Партията гърми, че залага на младите, но тези, които стигнаха до Сарая явно не стават.

Един тържествено обявява, че като кмет няма да купи нова кола. Като го привикат в някое министерство, щял да се качи на автобуса на "Борис турист“ и дънгър-дънгър, яваш-яваш към столицата.

Има и един със забележителни знания за слънцето и земята, говори за астрология и физика. "Ти не си за кмет, а за депутат, заповядай следващия път“, тактично го елиминира Доган.

Друга представителка на нежния пол започва представянето на програмата си за общината, навътре в Родопите, с… поздрави за Доган от мъжа й. Понеже онзи й рекъл "Кой ще те пусне теб в Сарая, ма!?“, а тя не само, че била допусната, но и одобрена от Доган, иска на момента да получи телефон, за да му позвъни.

При Доган с телефон не се влиза. Само с акъл, казва почетният председател, но отчита, че няма пълно щастие, пише "24Родопи".


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
...създанието от снимката трябва да бъде затворено сред множество манаФи в затвора и да му бъдат взети всички пари и имоти.Той е отговорен за не малко беди на българския народ.Мазна и долна мутра е той.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: