Владимир Маринов: Право на всеки един човек е да решава

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
21:11 / 15.12.2023
2667
Председателят на ОбС "Родопи" Владимир Маринов излезе с категорично мнение против присъединяването на село Белащица към община Пловдив. Припомняме, че със заповед на областния управител Илия Зюмбилев за неделя, 17 декември, е насрочен референдум сред жителите на селото с въпрос "Искате ли село Белащица, запазвайки статута си на село, да се отдели от община "Родопи" и да се присъедини към община Пловдив?". 

Ето цялото изявление на Владимир Маринов:

"В неделя, в село Белащица, ще се проведе референдум за това дали жителите на селото искат то да се присъедини към община Пловдив и съответно да излезе от пределите на община Родопи.

Право на всеки един човек е да решава и да бъде питан за своето бъдеще и това на своите деца. Когато обаче зад “добрите помисли" стоят откровено лични, корпоративни интереси на една шепа неудачници, нещата определено се компрометират и заприличват на никому ненужен водевил.

Защото част от инициаторите днес са общински съветници, а други са просто политически неудачници, пробвали се за пореден път да получат народната любов, но сгромолясали се на отминалите избори. Лошото за тях е, че и спонсорите им се провалиха с гръм и трясък в политическите си начинания и едва се докопаха до персонална реализация, но нищо повече.

Няма нито един мотив ЗА присъединяването на Белащица към Пловдив, ама нито един - данъци ли, транспорт ли, инвестиции ли, финансиране по различни програми за селските райони ли…

Жителите на селото бяха брутално излъгани, за какво се подписват под знамената на “СТОП НА КАРИЕРИТЕ", а всъщност за отделяне на Белащица от Родопи.

Нещо повече- показателите на двете общини са диаметрално различни, Родопи е развиваща се, просперираща община, водеща в България, а Пловдив има да решава доста проблеми, натрупани в годините, за които са нужни огромно количество средства, които видимо ги няма, камоли такива за още едно населено място. Разбира се, тук е мястото да кажа, че Пловдив и Родопи имат възможност за много общи инициативи и възможности за реализация на съвместни проекти. В тази посока трябва да бъдат насочени усилията ни.

Темата е дълга, но в заключение ще кажа, че в неделя сме длъжни да ударим звучен шамар на самозабравилите се, алчни хорица, които за лична облага са тръгнали да рушат бъдещето на едно от най-прекрасните села в България!

В неделя на 17-и да се изправим всички и да кажем НЕ, на отделянето на село Белащица от община Родопи и присъединяването му към община Пловдив, или просто да заведем децата на чист въздух в планината…"

С уважение, 

Владимир Маринов

Председател на Общински съвет Родопи"

Виж коментарите (0)

Още по темата (147):
07.05.2024 Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство и е първа по прираст
28.12.2023 Сигнал: Селата в община "Родопи" се разпродават!
20.12.2023 Кметът на село, в което живеят много пловдивчани: Ако станем част от Пловдив, ще му създадем доста проблеми
18.12.2023 Наливат 13 милиона лева в едно от най-близките до Пловдив села
18.12.2023 Кметът на община "Родопи" доволен, че Белащица не се присъедини към Пловдив
17.12.2023 Белащица няма да се присъедини към община Пловдив
Още новини от Регионални новини:
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).