ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
В Садово ГЕРБ показва, че с оптимизация и контрол Общината може да върви напред
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:21 / 04.04.2011Коментари (0)953
©
21 % спести Община Садово от разходите за сметоизвозване и сметосъбиране веднага след като въведе нов начин за отчитане на горивото от сметовозите и регламентира как то да се контролира. "Кметовете на населени места в общината подписват пътните листове на сметовозите всеки път, когато те извършат курс за сметосъбиране", обясни на пресконференция днес временно изпълняващият длъжността кмет Паскал Станков (ГЕРБ), който пое кормилото на Общината след отстраняване на предишния градоначалник заради разследване.

"Причината да въведен този метод е, че като встъпих в длъжността на временен кмет, се натъкнах на значителни разходи за гориво, които са били правени за сметоизвозване", разказа Станков. По негова информация, откакто е въведена системата с контрола на пътните листове, сметосъбирамето е по-качествено и за това говори липсата на жалби, свързани с чистотата в общинския център и 12-те села.

"С новия начин стимулираме кметовете сами да упражняват контрол върху разходите за гориво, тъй като ако икономисат средства, те ще останат за ползване в тяхното населено място - например за почистване на незаконни сметища - без да имат здължение да се връщат в общинската хазна", допълни темата общинският съветник от ГЕРБ Димитър Лулчев, който е и общински ръководител на ГЕРБ Садово. Той съобщи, че в село Катуница например, икономисаните средства вече са около 40 хиляди лева.

Причина за преразхода на гориво е като цяло лошото управление на Общината по времето на Марин Йосифов, обясниха участниците в пресконференцията. Като пример за него, те посочиха още работещата 2 години на загуба общинска фирма "Строител", раздутата администрация и несъбираните от 2005-та година местни данъци и такси в размер на 440 хиляди лева.

"В момента фирма "Строител" е в ликвидация, така че вместо да отиват за издръжката й, парите от общински наеми вече ще влизат диртектно в Общината, обясни Станков и допълни, че по другите две теми - с големия брой чиновници ии несъбраните данъци и такси - откакто ГЕРБ е застанала начело на Общината, също има с какво да се похвалят: администрацията е оптимизирана с 20 на сто като спестените средства се пренасочват за спешни нужди на общината. А длъжниците към общинската хазна, само с по една доброволна покана, вече са изплатили половината от задълженията си.

Бюджетът на Община Садово за 2011-та е 5 506 000 лв. "Нашият стремеж е да изразходваме всички средства, които получаваме, в интерес на хората и с максимална прозрачност," заяви Паскал Станков. Добрата новина е, че с оптимизация и контрол в администрацията чрез управлението на ГЕРБ за първи път от 10 години Садово успява да купи имот, който ще предостави на възрастните хора в Общината за пенсионерски клуб.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: