Убийството в Труд!

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
22:02 / 02.12.2019
10253
67-годишната Веска Хаджиева от село Труд, която е обвинена в убийството на 73-годишния си съпруг Костадин, не може да си спомни как точно е умрял мъжа ѝ, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана ясно на днешното дело срещу нея, където тя разказа за преживяното от първо лице. Оказа се, че има съществени противоречия между казаното от нея днес и това, която е обяснила непосредствено след инцидента.

Скандалът, които по-късно се превърна в убийство, е станал във външната баня на дома на Хаджиеви, а причината са връзка ключове, който Костадин отказал да даде на жена си.

Днес баба Веска обясни, че е била заключена извън къщата, докато Костадин бил с приятели, а в предходен разпит обяснила, че не можела да заключи дома си. Тя проследила съпруга си, а той започнал да я налага с налъм – не стана ясно дали това е станало в двора или в самата баня.

"Той още преди това беше решил, че не съм подходяща за негова жена - псуваше ме, обиждаше ме, биеше ме колкото поиска и когато поиска – аз му казвам "добър ден“, а той ме удря с юмрук по лицето“, разказа през сълзи възрастната жена.

По-късно, вече в помещението за къпане, двамата се сборичкали и сбили, счупили огледалото, което ранило Костадин по крака. Днес жена му заяви, че той е бил подпрян на стената и ѝ казал да се маха – тя взела ключовете и си тръгнала. Дни след убийството, обаче разказала, че той си бил ударил главата в стената и от нея шурнала кръв, а той не мърдал - сторило ѝ се че диша и избягала.

Жената не успя да обясни нито едно от тези противоречия, заяви че не си спомня точно.

"Преди няколко години бях болна от рак, но се оперирах и оцелях. Костадин ми каза един път "чух че си била болна от рак, дано да е вярно". В болницата не дойде нито веднъж да ме види, нито в къщата на брат ми, където отидох след като излязох от лечебното заведение“, заяви възрастната жена.

Тя добави, че по време на борбата в банята, Костадин повтарял "ще те унищожа, ще те ликвидирам" – Веска си помислила, че искал да ѝ забие главата в цимента.

"Изключително много съжалявам. Въобще не съм искала да го убивам, а само да се защитя“, добави жената.

Делото продължава с разпити на вещите лица, които са изготвили медицинските експертизи на семейството. Следват съдебните пледоарии. Възможно е още днес да се стигне до присъда.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
08.02.2021 ВКС намали още присъдата на Веска, която уби мъжа си в Труд
10.09.2020 Намалиха наказанието на Веска, убила мъжа си край Пловдив
27.08.2020 Ще има ли милост за баба Веска, убила мъжа си край Пловдив след години
насилие?
09.07.2020 Вещи лица нищят поведението на Веска, докато е убивала мъжа си в Труд
13.02.2020 9 години затвор за Веска Хаджиева, жената ридае неудържимо!
13.02.2020 Случаят "Баба Веска" - умишлено убийство или неизбежна отбрана?
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).