Разглобен “Калашников" намерен в тайник в къща на Рашкови

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:21 / 15.10.2011
4789
Автомат "Калашников" е открит в тайник на тавана в къщата на покойния син на Кирил Рашков ­ Иван. Според друга версия находката съдържа картечни пистолети и голямо количество боеприпаси за тях. Оръжието е било на части и на него полицаите попаднали почти случайно, докато охранявали имота служебно. Странен шум при обхода им привлякъл вниманието в самото таванско помещение. Разровили мястото и открили разглобен автомат, гласи версията. Веднага са сезирани полицията и прокуратурата. Малко по-късно е получено съдебно разрешение за обискиране на целия имот.

В ранния следобед на място вече работеше група експерти и полиция, видя екип на "Марица". Районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров потвърди, че има разрешение за обиск, за който има сериозно основание да приключи с находки, но отказа да потвърди, че инцидентната находка на автомат "Калашников" е истинската причина за спешното обискиране на къщата. Още преди десетина дни в Катуница плъзна версията, че фамилия Рашкови пази в свой имот сериозен арсенал оръжие, визирайки и автомати. Факт е, че преди месеци Кирил Рашков е имал депозирано искане за официално разрешително за лично огнестрелно оръжие, но от полицията му е било отказано. Случайната находка в опожарения имот на Рашкови става, след като вече там е бил извършен обиск, но тайниците не са били открити. Кой точно ще се окаже истинският притежател на открития автомат и дали той е само един, това най-вероятно ще стане ясно съвсем скоро. Имотът, в който е открита находката вчера, е собственост на покойния син на Кирил ­ Иван Рашков. В него живеел синът му Ангел с майка си, обясняват съседи. 

Майката дори била забелязана преди дни привечер да се опитва да влезе в къщата си, но от охраната є отказали категорично достъп. Това е същата къща, в която ден след нощта на палежите, на 24 септември, се оказа, че са открити близо 500 страници документи. Сред тях в наличност се оказаха оригинали на притежание на банкови акции, удостоверения за управление на пари във финансово-брокерски къщи, а също и ксерокопирани жалби срещу Кирил Рашков, подавани в полицията.

Затвор от три до осем години грози този, за когото се докаже, че незаконно е държал автомат в къщата си, коментираха запознати вчера.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (4)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).