Приеха годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти на "Родопи"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:00 / 30.01.2020
3576
Общински съвет "Родопи" прие програмата за управление и разпореждане с имоти, които са общинска собственост. Програмата отразява намеренията на Община "Родопи" за начина на стопанисване на собствеността си през календарната 2020 година и е обвързана с годишния бюджет на общината.

Планираните приходи от сделки с имоти за тази година са в размер на 1 135 500 лева. Те ще влязат в общинската хазна от продажби, наеми и концесии.

През 2020 година Община "Родопи" очаква най-голямата сума от продажби. 700 хиляди лева са заложените средства от продажби на сгради, общинска собственост. Останалата сума е от продажба на земеделска земя.

Община "Родопи" предоставя под наем общински имоти и земя, като планираните приходи от тази дейност са в размер на 130 хиляди лева.

5500 лева е сумата, която всяка година постъпва в бюджета на Общината от концесии. На територията на "Родопи" действат два концесионни договора, при които с особено право на ползване са футболните стадиони в селата Брестник и Марково.

За отчуждаване на имоти, разширяване на гробищни паркове и смяна на статут Община "Родопи" е заделила 100 хиляди лева.

Още 20 хиляди лева са предвидени за застраховки на имоти-публична общинска собственост, толкова е сумата за маркиране и за изготвяне на пазарни оценки на недвижими имоти.

Общо предвидените разходи, свързани с придобиване и разпореждане с общинската собственост са 215 хиляди лева.

Програмата за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост, в община "Родопи" за 2020 година е отворен документ и подлежи на допълване и актуализация през годината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).