Правят регистър на лицата, завърнали се от чужбина в община "Родопи"

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
13:38 / 16.03.2020
4831
Кметовете на населените места в община "Родопи" се задължават да направят справка на лицата,които са се завърнали от чужбина на територията на селото си. Това решение взе днес Кризисният щаб на общината. Екипът заседава по повод непрекъснато променящата се обстановка и разпространението на коронавируса в страната.

"Имаме информация, че доста хора са се върнали от други страни, предвид здравната ситуация в момента в света. Те обаче трябва да се регистрират , а здравните власти да предприемат съответните действия за налагане на допълнителни ограничения или допълнителни проверки", обясни заместник-кметът Владимир Мариновв, който е председател на Кризисния щаб в "Родопи".

Списъците ще се предоставят на Регионалната здравна инспекция, които трябва да вземат решение дали завърналите се ще се поставят под 14 –дневна карантина.

Джипитата, които работят на територията на община "Родопи" се задължават два пъти на ден да дават информация за здравословното състояние на пациентите си и при съмнения за болен с COVID -19 да докладват, освен на здравната инспекция и на дежурния в общината.

От утре възстановяват услугата "Социален патронаж" в община "Родопи". Освен топъл обяд потребителите ще получат помощ, ако имат нужда от доставка на лекарства или стоки от първа необходимост. На социално слаби, самотни и възрастни хора ще бъде раздадено допълнително кисело мляко и хранителни продукти.

Остава пълната забрана за достъп на гражданите до сградата на общината и кметствата по населените места в селата. В момента във всички помещения в административната сграда на улица "Софроний Врачански" 1А, в които се работи с граждани се монтират стъклени прегради, а обслужването става само на едно гише.

Ограничени са струванията на хора, особено в закрити помещения, а собственици на търговски обекти трябва да осигурят на социална дистанция и пропускателен режим в обектите си.

Специален работен екип ще следи и ще контролира спазват ли се наложените в общината забрани и при нарушения ще информира своевременно РЗИ или МВР.

Помещенията в административните сгради се дезинфекцират по четири пъти на ден, а Кризисният щаб трябва да следи ситуацията и при промяна да реагира.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Регионални новини:
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).