Поставен е светофар в района на свлачището под Асеновa крепост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:27 / 22.01.2020
2111
Поставена е светофарната уредба, която да регулира движението при свлачището под НПК Асенова крепост. Ресорният заместник-кмет на Асеновград инженер Стоян Димитров инспектира функционирането й на място. С това се въвежда временна организация на движението по пътя Асеновград - Лясково. Функционирането на светофара е синхронизирано съгласно циклограма, одобрена от КАТ – Пловдив. Светофарът има поставени два модула – в двата края на свлечения участък. Уредбата ще регулира движението до окончателното приключване на ремонтните дейности по укрепване на свлачището и възстановяване на пътния участък.

 

Дължината на свлечената отсечка в около 80 метра. Светофарите са поставени на около 150 метра отдалеченост на места с добра видимост и прав участък от пътя. Целта е да се избегнат възможни предпоставки за възникване на пътнотранспортни произшествия. В района на свлачището са поставени и необходимите обозначителни и предупредителни знаци. Общинското ръководство призовава водачите да шофират с повишено внимание по пътя Асеновград – Лясково и да спазват пътната сигнализация.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).