ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Посещение на 26 наблюдатели от 17 държави в Карлово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:16 / 08.11.2011Коментари (0)928
©
Снимка: Архив
На 10.11.2011 г. от 09.30 часа във военно формирование 34750 - Карлово е планирано провеждане на посещение по Виенския документ от 26 наблюдатели от 17 държави на страните-членки на организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), представители на Секретариата на ОССЕ и Комитета на НАТО по проверките на територията на 61 Стрямска Механизирана Бригада - гр. Карлово. 

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е общоевропейски орган, който се състои от 56 страни от Европа, САЩ, Канада и ОНД. България участва от 25 юни 1973 г.

ОССЕ е призната по смисъла на глава VIII на Устава на ООН като регионално споразумение и представлява основен инструмент за ранно предупреждение, избягване на конфликти, урегулиране на кризи и след конфликтно възстановяване. Занимава се с проблеми, свързани със запазването на сигурността, включващи противодействието на тероризма, контрола над въоръжението, мерките за укрепването на доверието и безопасността, икономическите и екологичните въпроси, правата на човека и други. Всички 56 държави от ОССЕ имат равен статут.

Действащ председател на ОССЕ е министърът на външните работи на държавата, заемаща председателския пост. От 1 януари до 31 декември 2004 година функциите на Действащото председателство са изпълняват от Република България с председател Соломон Паси.

През 1999 година в Истанбул се приема Виенският документ от преговорите за укрепването на доверието и сигурността и се одобрява Съглашението за адаптацията на Договора за Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Виенският документ е политическо споразумение и предпазна мярка за изграждане на сигурност и взаимно доверие, относно военните дейности. Целта на споразумението е да изгради взаимно доверие и разбирателство между страните-членки, чрез обмяна на информация и инспекции. Документът осигурява повишаване на прозрачността, сътрудничеството и възстановяване на стабилността по време на международни конфликти. Зоните за прилагане на документа са както териториите на страните-членки, така и прилежащите им морски и въздушни пространства. 

Всички военни дейности и конвенционални оръжия налични в зоните за прилагане са предмет на годишен обмен на информация, нотификация и инспекции. Предмет на годишната обмяна на информация са всички сухопътни и военновъздушни военни формирования, комплектоване с личен състав и местоположение на същите, провеждани учения, основни оръжейни системи и екипировка - танкове, хеликоптери, бойни бронирани машини, противотанкови установки, артилерийски системи и др. При провеждане на големи военни учения се обявява характера на учението, броя на участниците и вида на използваното въоръжение. За потвърждаване, че предоставената информация е вярна, се провеждат инспекции между страните-членки. Всяка държава е обект на инспекции три пъти годишно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Арести по подозрения в шпионаж за Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: