По-високи заплати за администрацията на "Родопи" от догодина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:54 / 30.10.2020
2549
С 10 % по-високи заплати ще получават в община "Родопи" от Нова година. Увеличението обхваща всички служители, а промените ще влязат в сила с новия бюджет.

Добрата новина оповести кметът на община "Родопи" Павел Михайлов по време на среща с кметовете и кметските наместници по населените места на територията на общината. На нея присъства и заместник-кметът на общината Владимир Маринов. Срещата беше по настояване на кметовете на всички 21 села и във връзка с докладна записка, подписана от тях. Идеята е да се оптимизира работата на Кметствата и да се постигнат по-добри резултати .

Пред ръководството на общината кметовете на населените места настояха за по-голяма оперативна самостоятелност. Те поискаха да разполагат с определи средства за неотложни и арийни ремонти. Досега практиката е пари да се отпускат след депозирана докладна и одобрение, което забавя изпълнението. "За две торби цимент, за счупен капак на шахта или за подмяна на два бордюра сега се налага да пишем докладни и да чакаме", аргументираха се кметовете на селата. От догодина големите села в общината ще разполагат със сумата от 500 лева, средните села – Златитрап, Оризари, Кадиево и Храбрино с 300 лева месечно, а за всички балкански села ще се отпускат по 100 лева за текущи нужди.

"Това е добре за всички, защото хората ще виждат, че се реагира бързо", коментира кметът Павел Михайлов.

Със заповеди се връща правото на кметовете по селата да назначават и контролират работата на мл.експерти по Кметствата, както и да получават своевременно информация за резолюциите на техни докладни.

За по-голяма ефективност в работа си те настояват още за постоянен контрол върху фирмите-превозвачи на територията на общината, капиталовата програма за всяка следваща година да бъде подлагана на предварително обсъждане, да се предприемат действия за облагане на всички търговски обекти с данък смет.

"Предприели сме действия и още в началото на мандата беше създадена комисия, която извършва проверки и призовава собствениците доброволно да регистрират имотите си. Имаме успех и въпреки пандемията, до този момент събираемостта в общината е с близо 800 хиляди лева повече в сравнение с 2019-та", обясни заместник-кметът Владимир Маринов. Той коментира , че една от задачите, които има новото ръководство на "Родопи" е да подобри работата на администрацията не само с гражданите, но и между отделите, но призова за толеранс и разбиране.

"Тази малка администрация, с това нарастващо население, затруднява служителите. Стараем се да накараме служителите да работят с качество и в срок."

Резултат от срещата беше и решението веджъж месечно ръководството на общината и кметовете да обсъждат възникнали проблеми.

"Смятам, че тази среща беше ползотворна за всички. Вие сте избрани от хората, така както и аз. Политическите цветове бяха до изборите, оттам нататък работата е съвместна. Обещали сме, че ще служим на хората и в полза на техния по-добър живот като жители на "Родопи", обобщи кметът на общината Павел Михайлов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (146):
28.12.2023 Сигнал: Селата в община "Родопи" се разпродават!
20.12.2023 Кметът на село, в което живеят много пловдивчани: Ако станем част от Пловдив, ще му създадем доста проблеми
18.12.2023 Наливат 13 милиона лева в едно от най-близките до Пловдив села
18.12.2023 Кметът на община "Родопи" доволен, че Белащица не се присъедини към Пловдив
17.12.2023 Белащица няма да се присъедини към община Пловдив
17.12.2023 Изключително ниска активност на референдума в Белащица
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).