ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Отлични новини за селото, в което заживяха доста пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:33 / 11.04.2022Коментари (0)52666
Малко над половин милион лева предвижда да инвестира община "Родопи“ в основен ремонт на улици в Белащица. За това информира жителите на селото кметът на община "Родопи“ Павел Михайлов. Белащица е поредното населено място, в което Михайлов представи обектите, предвидени за строителство и ремонт в настоящата година. На срещата с населението присъстваха председателят на общински съвет "Родопи“ Георги Цанков, заместник-кметът Емилия Иванова, общински съветници. Домакин беше кметът на населеното място Костадин Николов.

"Община "Родопи“ продължи да работи за подобряване на жизнената среда в населените места. За малко над две години показахме, че можем да правим балансиран и справедлив бюджет, като осигурим средства за всички 21 населени места на територията на общината. Проблемите в нашата община са много и ние, като ръководство, сме наясно с това. Но промяната започна да се случва и аз се надявам, че заедно ще успеем да постигнем повече", каза кметът Павел Михайлов.

Основен ремонт на улиците "Васил Левски“ и "Беласица“, ремонт на Иван Вазов“ и участък от 300 метра на улиците "Пейо Яворов“ и "Даскал Лазар“ предвижда да реализира община “Родопи" в село Белащица.

"Състоянието на инфраструктурата в община "Родопи“ е един от най-тежките проблеми, с които се налага да се справяме. Затова в бюджета за тази година сме предвидили основно средства за асфалтиране и преасфалтиране на улици“, коментира Михайлов.

Това, което предстои още за Белащица е продължаване на големия проект за изграждане на канализацията на т. нар. Военен блок за 145 хиляди лева, както и изготвяне на проект за главни колектори и второстепенна канализационна мрежа- 110 000 лева и проектиране на основен ремонт на улица "Дъбрава“.

С приоритет община "Родопи“ ще работи и по проекта за цялостна подмяна на водопроводната мрежа в Белащица. Той е за сумата от близо 5 милиона лева и за него има издадено строително разрешение. Проектът е представен в Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

По думите на кмета Павел Михайлов Белащица е едно от най-бързо нарастващите населени места в цялата страна. И е радостно, че основната част от населението са млади семейства, които предпочитат да отглеждат децата си в по-чиста и зелена среда. Затова вече има предложение за отделяне на имот за изграждане на нова детска градина с капацитет за 4 групи. Ще се работи и по идеята за разширяване на сградата на училището с изграждане на корпус за физкултурен салон, столова и учебни кабинети.

"Ръководството на общината има амбициозни планове за село Белащица и неговото развитие“, коментира и кметът на селото Костадин Николов и пожела всички да бъдат реализирани. Георги Цанков каза, че синхронът в работата между администрацията и общински съвет "Родопи“ е в основата за успеха на управление. Пред хората той обясни, че едно от важните решения е съкратените срокове за промяна на регулацията, което дава възможност на хората да строят и гарантира сигурност и бързина за бизнеса.

В Белащица общинското ръководство на "Родопи“ за пореден път обяви твърдата си позиция срещу продължаване на кариерната дейност над селото и процедурите по предоставяне и удължаване на добива от находище "Белащица“. С писмо от средата на март тази година МОСВ информира, че процедурата по ОВОС е прекратена и няма издадени разрешителни от РИОСВ –Пловдив за осъществяване на добив и обработка на строителни материали на двата концесионера – "Холсим кариерни материали“ и "Европейски пътища“.


Още по темата: общо новини по темата: 146
28.12.2023 »
20.12.2023 »
18.12.2023 »
18.12.2023 »
17.12.2023 »
17.12.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
XXI игри на БАСС
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: