ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Огромен интерес към концерта на ансамбъл "Филип Кутев" в Карлово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:15 / 09.04.2015Коментари (0)1651
©
Огромен е интересът към концерта на Държавния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев" в Карлово. Жителите на подбалканското градче, които отдавна не са се срещали с изкуството на артистите от формацията, ще могат да ги видят на живо на 15 април от 18,30 ч. в залата на НЧ "Васил Левски". 

Билетите се продават на касата на читалището, а организаторите от мениджърска агенция "Българка" съветват всички, които желаят да се насладят на шоуто, да побързат да си купят. 

Дни преди концерта любителите на фолклора и на танцовото изкуство в Карлово тръпнат в очакване на срещата с изпълнителите.

Специално за карловци музикантите, певците и танцьорите от ансамбъла са подготвили пъстра програма, сподели директорът на ансамбъла проф. д-р Елена Кутева. Публиката ще тръгне на вълнуваща разходка из всички етнографски области на страната. Ще се раздвижи с тежките тракийски ритми, ще се наслади на грациозните танци от Бозвелийско, ще се впусне в ритъма на вихрената пиеса "Чичовата" в оркестрация на Георги Андреев. "Доста отдавна не сме били в Карлово и ще се постараем да зарадваме хората с най-доброто от репертоара ни.", сподели проф. д-р Кутева.

След концерта в Карлово най-близката предстояща проява за артистите е мегаконцертът на трите големи ансамбъла "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин" на 29 април във Велико Търново. Там за първи път извън столицата формациите ще повторят шоуто от Нощта на ансамблите, който събра овациите на многобройна публика миналата година в НДК.

Организатор на спектаклите е Мениджърска агенция "Българка". За информация и билети всички заинтересовани могат да се обръщат към Николай Падалски - тел.: 0879 988 085 и Тони Тонкова - 0878 987 065, agencybulgarka@gmail.com.

Националният фолклорен ансамбъл "Филип Кутев" е създаден през 1951 г. от знаменития български композитор Филип Кутев, чието име носи днес. Мисията на Ансамбъла е да "превежда" на сценичен език огромното многообразие на традиционната българска фолклорна култура, представяйки я чрез автентични, обработени или съчинени на базата на фолклора песни, танци, инструментални пиеси, обреди и обичаи. 

С аранжиментите и авторските песни на Филип Кутев, както и с танците на Маргарита Дикова, се създава цяла една школа, залегнала в изкуството на фолклорните ансамбли в България, както и на сродните формации по света.

Дейността на ансамбъла по своеобразен начин възражда, съхранява и разпространява тази древна и красива традиция, като същевременно влага нови творчески идеи при въплъщаването й. От създаването си до днес  ансамбъл "Филип Кутев" е изнесъл повече от 7000 концерта из цяла България, а също в Европа, Азия, Африка и Америка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Абитуриентски балове
Евровизия 2024
Енергийна криза
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: