ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Няма да има ескалиране на напрежение по оста Пловдив-Пирдоп по въпроса с утайките
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:16 / 05.10.2010Коментари (6)2126
©
Кметът на община Пирдоп Антоанета Илиева, инж. Иван Тотев и представители на Граждански комитет, както и други представители посетиха вчера Пречиствателната станция в Пловдив. Срещата бе организирана във връзка с въпроса за депонирането на пловдивските утайки за рекултивация на хвостохранилището на "Еко Медет" край Пирдоп и възникналото обществено напрежение в Пирдоп.

На срещата шефът на ВиК заяви, че много се спекулира по проблема, още когато беше затворено депото в Катуница и допълни, че сега се взимат примери от Европа по въпроса с утайките и тяхното преработване.

В същото време областният управител Иван Тотев остана силно разочарован от липсата на пловдивски представители, понеже това е една много важна тема за града и сподели, че се надява занапред, когато се организират подобни срещи те да бъдат далеч по-активни.

На срещата се представи крайния продукт от пречиствателната станция. В близките дни се очаква пълен анализ на утайките и се надяват в тях да няма наличие на тежки метали. Един от вариантите е след преработката утайките да служат за наторяване.

Кметът на Пирдоп каза, че няма да иска компенсации и няма да има ескалиране на напрежението по оста Пловдив-Пирдоп, и че ще се търсят още ползотворни бъдещи разговори по въпроса.


Проблемът с пловдивските утайки


Още по темата: общо новини по темата: 6
23.06.2011 »
27.10.2010 »
13.10.2010 »
06.10.2010 »
30.09.2010 »
21.09.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Цитат: "Иван Тотев остана силно разочарован от липсата на пловдивски представители" - ами има ли някой отговорен и компетентен представител на Община Пловдив - Славчо Атанасов ли, Христо Минков ли, Лилия Таскова ли? Нито един от тях не знае за какво става дума. Друг цитат: "сега се взимат примери от Европа по въпроса с утайките и тяхното преработване" - абе, човече, Европа ни даваше примери и преди 20 години, но кой "да вдене" - нито Сомлев, нито Гърневски, нито Чомаков, а най-малко пък Славчо. Изгониха компетентни еколози, за да настанят своите некадърни послушници, затова сега нямаме свястна почистваща фирма, нито идеи за управление на отпадъците. Но сегашните управници на Пловдив (както и предшествениците им) смятат, че историята започва от тяхното легитимиране, а преди тях нищо не е свършено.
+3
 
 
В тази държава само простотия има,нищо друго. И англичаните се сетиха,че от отходните води може да се добива биогаз. Братята китайци отдавна градят индустрията си на тази "суровина". Ние умниците търсим къде този петрол да го дадем и да се отървем от него.С такива управници ще сме винаги на дъното.
+2
 
 
Хубаво е да се усеща как новото управление дава резултат ! Жалко , че трябва да чакаме още една година за да се махне Славчо , за да може и на местно ниво да се наблюдава същото .
+2
 
 
Само да уточня, кметицата е седнала до Иван Тотев, тук на записа не може да се оцени колко е хубава и чаровна.
+4
 
 
Кметът на Пирдоп не само, че е много свестен човек, но е и много красива и обаятелна жена. Засичал съм я на един прием и се пошегувах в разговор с нея, че каквато е хубава, направо си я взимам за кмет на Пловдив. Майтапа настрана, но ако я сравним с Главчо Атанасов, е истински обидно за нас пловдивчани, че гражданите на Община Пирдоп са си избрали около 1000 пъти по-качествен кмет от нашия клоун в скъп костюм.
+1
 
 
Наистина, на път е да се разреши изключително важен проблем за Пловдив! Приветствам от все сърце тези действия! Става въпрос за утайките от фекалиите на Пловдив, които вече заливат нашата пречиствателна станция и колкото се може по-скоро трябва да бъдат превозвани в някои перспективни направления, едно от които е на път да се реализира. Друго възможно направление е в района на ТЕЦ-овете Марица Изток.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: