Марково може да се похвали с нова придобивка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
18:46 / 29.01.2020
7373
Мостът на село Марково, който  свързва околовръстния път на Пловдив със селото, е вече обезопасен с нова предпазна ограда. Това стана след  бързата реакция на областния управител  Дани Каназирева и на пловдивска фирма, която безвъзмездно, само за три седмици, монтира предпазното съоръжение. 

Проблемът с липсата на  парапет е от три години, въпреки че ежедневно по моста минават десетки превозни средства и има няколко пътно-транспортни произшествия.

 "Мостът е  на така нареченият стар път за Марково, изключително натоварен. През него минават не само автомобили, но и автобусите, които обслужват линията Марково – Пловдив, обясни кметът на селото Десислава Терзиева. 

Тя уточни, че при единия от инцидентите автомобил е разрушил старата ограда и  е паднал в канала. Именно, за  да се предотвратят подобни произшествия,  кметът на селото подава сигнал до областния управител на област Пловдив.

"Истината е, че сигналите за този мост и за опасността за преминаващи през него е от няколко години. За жалост, ние нямаме големи правомощия и ресурс, за да решаваме подобни проблеми. За това благодаря на управителя на пловдивската фирма "Юпитер Метал", който реагира веднага и изгради предпазното съоръжение. Стремим се да търсим решение и да отговорим на всеки един сигнал. Когато има добър диалог между институциите и с фирмите, явно нещата могат да се случват  много бързо", коментира областният управител Дани Каназирева

От своя страна кметът на Марково благодари на  областния управител за оказаното съдействие и на фирмата за  бързата реакция и монтирането на предпазните съоръжения.

Виж коментарите (6)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).