ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Мараджиев в заговор срещу успешен кмет на ГЕРБ?
Автор: Любомир Минчев 13:53 / 27.09.2023Коментари (0)9518
© Plovdiv24.bg
Скандал се заформя в областната структура на ГЕРБ, ръководена от кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. Изненадващо кметът на Брезово Христо Енков не е попаднал в листата за общински съветници на ГЕРБ в общината.

"Изключително съм огорчен, че се оказах в центъра на заговор с главни действащи лица мои политически партньори. Вече открито заявих, че няма да се боря за следващ мандат, но приех да бъда част от листата на ГЕРБ в Брезово. С кандидата за кмет на коалицията Нели Минчева решихме тя да бъде водач на листата, а аз да заема второто място.

В момента съм отпуск и извън България и получих обаждане от общински съветници от настоящия местен парламент, че не само не съм втори в подреждането на листата, а името ми изобщо не фигурира в нея“, пише  Христо Енков в обръщение към своите съграждани и колеги във фейсбук страницата на общината.

Областният координатор Георги Мараджиев твърди, че срещу Енков има жалба от кандидатите за общински съветници в листата на ГЕРБ – ако той бил в листата, те щели да се откажат. В разговори с кандидати за общински съветници Енков разбира, че те не само не са се подписвали под жалбата, но дори и не знаят за елиминирането му. Станало ясно, че подписите за въпросната жалба са събирани едва след изпращането й, което поставя под съмнение колко е легитимна.

Христо Енков е от най-успешните кметове на ГЕРБ в областта с десетки реализирани проекти и с усилията си да модернизира общината.

"Очевидно е, че срещу мен има заговор. Никога не съм се срамувал от нито едно свое действие. Не съм участвал в задкулисни игри и затова сезирах Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, защото няма да допусна името ми да бъде очернено и забъркано в нечистоплътни политически игри. И вече получих отговор, който противоречи на обясненията на Нели Минчева, че съм отхвърлен от Изпълнителната комисия. Отговорът беше, че това е решение на местно ниво. Сами преценете що за морал притежават хората, които имат претенциите да управляват общината през следващите четири години", пише още Енков.

Остава открит въпросът замесен ли е Мараджиев в тази манипулация в Брезово. Дори и да има легитимна жалба, той е човекът, който трябва да реши дали тя е основателна и заслужава ли Енков да остане в листата, а не да бяга от отговорност.

Скандално е състоянието на ГЕРБ и в друга пловдивска община - Куклен. Там преди време Мараджиев еднолично изгони от ГЕРБ всички неудобни членове на партията, което доведе до огромен отлив на подкрепа към партията на Бойко Борисов. Целта бе да се наложи в ГЕРБ като кандидат за кмет Мария Белчева, която е с открито леви убеждения и използва ГЕРБ само за ракета носител.

Въпреки безкрайните скандали в общината през мандата на Белчева, Мараджиев и този път я издигна за кандидат за кмет. Куклен е на опашката по усвоени евросредства, сметоизвозването и транспорта са в трагично състояние въпреки, че Белчева вдигна данъците и такса смет. В общината не се случва нищо, с изключение на инфраструктурните подобрения-дарения от страна на местния металургичен гигант КЦМ. От предприятието виждат безстопанствеността, в която тъне общината, в която се намират и със собствени средства реновираха парка и площада в Куклен, като реализираха и още няколко инфраструктурни проекта.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: