ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кметът на едно от най-желаните пловдивски села обяви, че ще се кандидатира отново
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:07 / 06.04.2023Коментари (0)19712
С нова двуетажна сграда трябва да бъде разширена детската градина в село Марково, като община "Родопи“ вече има изготвен проект. Това каза кметът на община "Родопи“ Павел Михайлов на среща с жители на село Марково.

Събранието е част от поредица от инициативи, които Михайлов организира по населените места, за да запознае хората с приоритетите в работата за общината тази година, както  и да направи своеобразен отчет за свършеното от началото на мандата до момента.

Отчет за дейността си направи и кметът на Марково Десислава Терзиева. На събранието присъстваха заместник-кметът на общината Емилия Иванова и общинският съветник от Марково Ангел Рахов.

Изграждането на нов корпус на училището ще реши проблема и с недостига на места заради нарастващия брой ученици в селото. Още тази есен класните стаи в съществуващото училище няма да достигнат, тъй като за поредна година в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъдат сформирани две паралелки с първокласници. Затова общината е предприела действия да обособи помещения за нови две класни стаи, за да може да се осъществяват учебните занятия за всички паралелки.

"Статистиката отпреди няколко години е красноречива. Марково е най-бързо нарастващото по население село в община "Родопи“. Само за миналата година в селото са се родили 48 бебета. Марково е предпочитано от младите семейства, броят на които всяка година расте. Направили сме анализ, планували сме обектите, за които трябва да работим приоритетно, за да се справим с недостига на места в детската градина и училището“, коментира кметът на общината Павел Михайлов. Пред хората той каза, че вече се строи нова яслена група, която трябва да бъде готова до началото на новата учебна година. До дни започва преустройство на помещенията за обособяване на детска кухня за деца от 1 до 3 години, които не посещават детска градина.

Инфраструктурата е другото, върху което общината продължава да работи. Изграждане на кръгово кръстовище на улица "Захари Стоянов“ с прилежаща инфраструктура към улица "Източна“ и в посока Гробищен парк, рехабилитация на пътя Първенец-Марково, реализиране на проекта за канализация – главни колектори I, II и III са сред основните проекти в работата през настоящата година. Общината има и проект за нов водоизточник на селото. За целта е закупен имот, където ще бъдат изградени сондажите, а в момента тече процедура за обособяване на санитарно-охранителна зона.

"Имаме желание да осъществим до край всички проекти, по които работим“, каза още кметът Михайлов и призова за разум в ОбС "Родопи“, където предстои да се разгледа проектобюджета за 2023 година. По време на събранието стана ясно още, че най-много приходи в общинската хазна влизат именно от жителите на Марково - малко над 1,5 милиона лева годишно. Само за последните три години направените инвестиции в селото са с 20 пъти повече на годишна база, в сравнение с периода на предходните два мандата.

Кметът на село Марково Десислава Терзиева благодари на хората за активността им във всички инициативи и подкрепата им към работата на кметството.

"Аз имам кауза и тя се казва "Марково“. Наясно съм с всеки един проблем на нашето село, те не са малко, но се надявам, че с общи усилия ще работим, за да ги решаваме“, каза Терзиева и обяви че на предстоящите избори за кмет през есента ще се кандидатира за втори мандат .

Най- сериозният инвестиционен проект, който успя да реализира ръководството на общината е цялостна рехабилитация на околовръстното шосе на селото – улица "Източна“. Реконструкцията на 1200- метровата улица включи полагане на плътна асфалтова настилка, довършване на канализацията и полагане на нов водопровод, изграждане на тротоари. На улицата е изградено и осветление – на 39 стоманени стълба са поставени икономични LED осветителни тела на височина 8 метра.

До момента общината е инвестирала в подобряване на уличната мрежа в Марково с основен ремонт на улиците "Захари Стоянов“, "Трети март“ , "Тракия“, "Иван Вазов“. По силата на публично-частното партньорство в селото са асфалтирани още 9 улици. Със собствени средства беше реновиран Младежкият дом, извършен е ремонт в детската градина и кметството, децата се радват на нови съоръжения за игра в двора на детската градина, беше санирано училище "Св. Св. Кирил и Методий“ в Марково. Изградена е фитнес площадка и нова детска площадка, финансирана по ПУДООС.

По утвърдена вече традиция кметът на общината Павел Михайлов отличи 16 талантливи деца с постижения в образованието, изкуството и спорта от село Марково.


Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: