ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кметът на Асеновград се отчита за първите си 100 дни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:07 / 24.02.2012Коментари (0)811
© Plovdiv24.bg
Има практика да се отбелязват първите сто дни от всяко управление. Очакванията за това често се удовлетворяват с първи оценки и обещания за предстояща работа. За първите сто дни от работата ми на кметския пост свършеното не е малко. За голяма част от него вие вече знаете, видели сте действията и решенията ми. Общината работи, успях да наложа разумен и диалогичен стил на работа по всички сфери, с които управлението контактува. 

Уверявам ви, че на границата на тези първи сто дни от мандата ми няма въпроси, на които да се въздържам от отговори, но и няма сектор, в който да нямам претенции за това как може да стане по- добър. 

И все пак реших, че е възможно да подходя по един различен начин, с който да отбележа изтичането на първите сто дни кметско управление. 

Избрах да поставя акцент върху политики спрямо тази част от обществото на Асеновград и общината, на която всички възлагаме силни надежди, но и всички някак подценяваме. Това са младите хора, особено някои групи от тях. Точно по повод стоте дни кметско управление искам да обявя старта на три инициативи, насочени към младите на Асеновград. Те ще бъдат ясни и конкретни опити за решаване на проблеми, за подпомагане и насърчаване на активност. И поемам ангажимент да станат постоянна политика за мандата. Мисля, че отминаващите сто дни управление са добър повод да се срещна с онези млади наши съграждани, които пък са само на сто дни отстояние от края на средното си образование. Това са зрелостниците на Асеновград, онези, които през месец май ще бъдат абитуриенти - пълнолетни, с начертани представи за своето развитие. Те също имат проблеми, предявяват претенции и имат мечти за бъдещето си. Затова първата ми инициатива сега е среща с група зрелостници, защото всички им дължим това внимание. 

И ако чуем техния глас, ще направим така, че Асеновград да ги мотивира повече да останат в родния си град, да работят или да се върнат тук след следването си. 

Втората ми инициатива е насочена към групата на трайно безработните млади хора на Асеновград, тези, които са на възраст до тридесет години и дълго време не успяват да си намерят работа и така се обезсърчават. В страната има актуална статистика, според която една трета от младите до 30 години, са безработни. С какво може да им помогне общината като възможности за допълнителна квалификация или да провокира местният бизнес да откликне със заетост за тях? Отговори на тези въпроси ще търсим заедно на работна среща с бизнеса и безработните млади асеновградчани. Длъжни сме навреме да обърнем лице към тази част от младите ни съграждани, преди да сме ги загубили безвъзвратно като гурбетчии зад граница или изселили се от родния си град.

Третата инициатива от този кръг е насочена също към една специфична част от младежите в града - студентите, които имат по-уязвимо социално положение и се затрудняват в издръжката на обучението си. Възнамерявам в най- близко време общината да инициира създаването на фонд, с който през летните месеци да успеем да предложим на тези млади хора временна заетост в дейности по благоустрояване, обслужване и туризъм в града, а срещу това те ще бъдат стимулирани финансово.

Амбицията ни е да успеем на най- тежките случаи да осигурим работа и заплащане по нея, с което да могат да си помогнат за есенните семестриални такси. 

Убеден съм, че с подобни ясни инициативи общината и лично кметът могат да бъдат ангажирани и да станат част от решаване на проблемите на младите асеновградчани. Вярвам, че кметската власт е не само управление на бюджет и администрация, а ангажимент за непрекъснато внимание към хората. А към проблемите на младите в Асеновград отдавна сме длъжници.

И е време да започнем да се издължаваме - с малки крачки и ясни решения.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Собственик на хотел преби общински служител в Пловдив
Академичната общност излиза на протест
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: