Как в пловдивското село Труд тъпчат суджука с праз, а ракията е 50 градуса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:33 / 25.12.2022
15844
Румен Бахов ни отвежда в село Труд, за да ни покаже как се тъпче суджук с праз. В населеното място са култивирали специален сорт от зеленчука, наречен запалвач. В едно от семействата приготовленията са започнали рано сутринта, съобщава Nova.

Баба Величка е позволила на снаха си да започне с точенето на корите за баницата и тиквеника. Докато се приготвят традиционните рецепти, младите в семейството се учат как да приготвят ястията.

В Труд на почит е и ракията. Обясняват, че тя не бива да е под 50 градуса.


Виж коментарите (3)

Още по темата (341):
06.12.2023 Празниците идват. Как да си спестим семейните скандали
01.12.2023 Ето как да си комбинираме дните, за да почиваме много по Коледа и Нова
година
12.11.2023 Куче на хотел - от 25 до 130 лева, а срещу още 20 отива и на разходка
16.01.2023 Коледа остава най-важният празник
16.01.2023 Коледната елха в центъра на Пловдив провокира пловдивчанин
11.01.2023 Тонове компост се получават от преработка на коледните елхи
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).