Изключителна новина за община "Родопи"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:18 / 09.11.2020
9222
Проект за цялостно изграждане на нова сграда на детска градина "Синчец"  в село Браниполе спечели Община "Родопи". Проектът е на стройност близо 3 милиона лева, а средствата ще бъдат отпуснати по Програмата за изграждане, пристрояване,надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на Министерството на образованието. "Родопи" е една от 89-те общини, одобрени за финансиране от ведомството.

 "Изключителна новина за община "Родопи". От близо  десетилетие това е първият голям проект, спечелен от общината.  Ние продължаваме да изпълняваме нашите ангажименти и аз съм изключително щастлив, че още в първата година от мандата можем да се похвалим с такъв успех", коментира кметът Павел Михайлов. Той похвали екипа си  и подчерта, че работата на администрацията трябва да продължи по същия начин. "Работим сериозно и даваме заявка за един успешен мандат", каза кметът на община "Родопи".

Новата детска градина  в Браниполе ще бъде модерна, с озеленяване. Тя ще замени старите талашитени постройки, които не отговарят на съвременните стандрати за отглеждане на децата. Идеята е заведението да обслужва селата Браниполе, Белащица и Брестник.

" Проектът за изграждане на детската градина в Браниполе е един от приоритетите, които заложихме в програмата си за управление. От началото на мандата  проведохме неколкократно разговори с  министъра на образованието Красимир Вълчев, който   обеща съдействие. Направихме много и се надявам това да бъде оценено.  Искрено благодаря на министъра за разбирането", каза заместник-кметът на общината Владимир Маринов.

С изграждането на новата детска градина  в село Браниполе ще се реши голяма част от проблема с лошата инфраструктура в детските градини в общината. От ръководството изразиха надежда, че строежът ще започне скоро.

Виж коментарите (0)

Още по темата (146):
28.12.2023 Сигнал: Селата в община "Родопи" се разпродават!
20.12.2023 Кметът на село, в което живеят много пловдивчани: Ако станем част от Пловдив, ще му създадем доста проблеми
18.12.2023 Наливат 13 милиона лева в едно от най-близките до Пловдив села
18.12.2023 Кметът на община "Родопи" доволен, че Белащица не се присъедини към Пловдив
17.12.2023 Белащица няма да се присъедини към община Пловдив
17.12.2023 Изключително ниска активност на референдума в Белащица
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).