Голяма акция на МВР в Раковски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:11 / 13.01.2020
6067
Специализирана полицейска операция по линиите "Конвенционална престъпност и безопасност на движението" проведоха през изминалото денонощие служители на районното управление в Раковски. Проверени са 130 лица и 78 моторни превозни средства. В рамките на операцията по Закона за движение по пътищата са съставени 48 АУАН.

Проверяващите служители са установили 9 души с неизрядни лични документи, като двама от проверените са били с увредени такива. Припомняме, че ако провереното лице не представи документ за самоличност, предвидената в закона глоба е от 50 до 300 лв. Санкцията за повредени документи е от 30 до 200 лв. Иззето е ловно оръжие на мъж, който го е транспортирал не по надлежния ред. Нарушителят е санкциониран и с глоба.

През двете денонощия на проверката са проверени 5 криминално проявени по линия грабежи и кражби лица. За различни престъпления в районното полицейско управление са задържани още 6 души. Бързо производство е започнато срещу установен водач на МПС. 61-годишният мъж от Брезово, който по професия е шофьор на линейка, е установен да управлява личния си автомобил след употреба на алкохол. Установената по надлежния ред проба е отчела 1.68 промила.

19-годишен младеж е прекарал денонощие в ареста заради това, че държи в себе си марихуана. Положителен резултат за употреба на наркотични вещества е отчел драг чек тестът, направен на 25-годишна, управлявала "Рено клио". Жената е държала в себе си и амфетамин.

На 12 януари в районното е получен сигнал за извършена кражба на дизелово гориво от петролната база в с. Белозем. При незабавни действия служителите са задържали трима мъже- на възраст 20, 22 и 30 години от Белозем. Същите са успели да източат около 200 литра дизелово гориво от влакова композиция на базата.

При проверките на питейните и увеселителни заведения не са констатирани нарушения. Все още остава затворен клуб " Маскарад" в Белозем заради липса на разрешително за удължено работно време.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).