Глас от Родопите: Боклуци, знаете ли кой съм аз? Ще ви уволня всичките!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:18 / 30.12.2019
23928
Употребата на алкохол е интересно явление в Родопите, и за цялата страна всъщност. Измеренията стават други, галактиката се разширява… Родопчанин ще трябва да работи по 28 часа за бутилка водка или уиски. Това обаче няма да е надницата на мъжа, а… наказанието. Нашенецът получи присъда за кражба. Той задигнал шест бутилки уиски и три бутилки водка. Заради тях ще трябва да работи 250 часа в полза на обществото или по 28 часа за бутилка.

Високият градус – високият дух

"Боклуци, знаете ли кой съм аз? Ще ви уволня всичките!“ - това е най-често чуваната фраза от полицаи в Родопите преди да арестуват поредния жител на региона за нарушаване на обществения ред след употреба на алкохол.

Оказва се, че бандитите в Родопите пият за кураж преди всяко деяние, което по-късно влиза в полицейските хроники. Близо една трета от извършилите престъпление са лица, които са били в нетрезво състояние. Това сочи анализът на МВР дирекциите.

Баща напи детето си, после го… преби

Баща накара детето си да пие алкохол, а след като момченцето се "наквасило до козирката" и колабирало, "загриженият" родител го пребил от бой! Уникалният случай "Възпитание в Махалата" станал на сватба в кърджалийския квартал "Боровец".

Сватбеното тържество се провело на открито. Бащата присъствал на купона заедно с децата си-момче и две момиченца. Общият работник обаче решил, че 14-годишният му син е вече готов да навлезе с бойна крачка в живота. Той накарал детето да седне до него и му налял алкохол, "да го науча да пие", оправдал по-късно действията си мъжът пред разследващите.

След две чаши момчето било готово. Прилошало му, а бащата го изпратил да се прибира в къщи заедно със сестричките си. Вървейки по улицата детето колабирало, падайки на тротоара. Двете момиченца извикали бащата на помощ, а дошлият родител започнал свестяване със… здрав бой на неадекватното момче, пише "24Родопи".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).