ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
ГЕРБ се надява на победа в Община "Родопи"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:22 / 26.10.2011Коментари (0)3656
©
"Очаквах победа още на първи тур и се радвам, че я получих, защото знам, че аз и моят екип имаме силите и възможностите да продължим и завършим започнатото в предишните два мандата". Това каза на пресконференция днес новият стар кмет на Община Съединение Евгений Маринчешки. 

Той спечели на първи тур предизборната надпревара с 51, 96% от гласовете на избирателите в Общината. "Имаме мнозинство в ОбС, коментира още Маринчешки и на въпрос дали изборният процес е бил затруднен в Общината отговори, че е имало опашки пред секциите, в които не е била направена необходимата организация. Кметът изрази надежда, че един от най-сериозните проблеми с инфраструктурата в Общината, свързан с наводненията, ще бъде решен окончателно с реализация на проекта за корекция на реката. Той припомни, че след посещението на Цветан Цветанов в Съединение през 2010-та и ангажиментът, който той е поел по линия на "Бедствия и аварии", е изпълнен и е било осигурено финансиране на 7-те проекта, с които проблемът с наводненията ще остане в миналото. "Очаквам и най-големият проект - за водния цикъл - да се реализира през новия ми мандат", допълни още Маринчешки.
След него на пресконференцията за резултатите от първия тур и очакванията за балотажа пред медиите говориха 6 от общо 8-те кандидати за общински кметове, които ще се състезават на втори тур. 
 
"Очакван резултат - да водим на първи тур и преднината да е доста солидна - почти 22 % (44, 75% срещу 22, 78%). На втори тур разчитам на всички, които искат промяна и искат Марица да стане европейска Община," каза Димитър Иванов, кандидат от ГЕРБ-Обединени земеделци за кмет на Община Марица. "Високият процент гласове ясно сочи, че промяна трябва да има и че хората припознават точно нас за тези, които ще я донесат", допълни Иванов. На въпрос за първия му приоритет за решаване, ако стане кмет, Иванов отговори, че това ще е създаването на гъвкава администрация, защото срещите с хората показаха, че това е един от най-сериозните проблеми. В Община Марица ГЕРБ и земеделците печелят по 6 места и ще имат общо 12 от 29 общински съветници. 

"Благодаря на жителите, които гласуваха за промяна. Ние имаме 9 от 29 общински съветници, за сравнение - в предния ОбС ГЕРБ имаше 3-ма. Аз съм на балотаж с минимална разлика в гласовете с опонента ми, който декларира, че е издигнат от дясна коалиция, но ние не го припознаваме като такъв", каза Пламен Спасов, кандидат на ГЕРБ за кмет на Община Родопи и припомни, че опонентът му е бил кандидат от Лидер - партия, която се припознава като производна на БСП. "В първите 2 години той беше с управлението на БСП. Това се запази в някои сериозни случаи и до края - например за връщането на земеделските земи, които цели 20 години не са върнати в нашата Община. Моят опонент гласува с БСП земите да не се върнат", подчерта Пламен Спасов. 

"Приятно съм изненадан от резултата в Община Карлово - ГЕРБ е първа политическа сила и за президент, и за общински съветници - 11 от 33 общински съветници срещу 5 в предишния мандат на местния парламент. Сега предстои втори тур - хората да разберат, че ГЕРБ е дясното", каза Розалин Петков, кандидат на ГЕРБ за кмет на Община Карлово. Той разказа, че по време на кампанията опонентът му за балотажа е декларирал в по-малките населени места, че ГЕРБ стои зад него. "Аз разчитам на голяма част от гласовете, които той получи на първи тур. Ще водим разговори без ръководството на БСП - вотът, който дадоха хората в Карлово, показа, че те трябва да останат 4 години в опозиция", допълни Розалин Петков и допусна, че хората не са забравили, че срещу опонента му има дела, включително за нецелево разходване на средства. 

"При положение, че Общината е в толкова тежко финансово положение, очаквам хората да ми се доверят, защо съм финансист с безупречна професионална биография - не съм уличаван, следствен и подсъдим", декларира кандидатът на ГЕРБ. "Неговото предимство е, че обещава всичко. Моето предимство е, че реализирам обещанията си", заключи Розалин Петков.

"В Садово печелим 6 съветници от общо 17. Надявам се, че на балотажа хората ще излязат по-масово от 1 тур. Надявам се, че това ще стане, защото ние по време на кампанията също не обещаваме, а разказваме и показваме какво сме направили през последните 2 години, когато в Общината като временно изпълняващ длъжността кмет влезе Паскал Станков от ГЕРБ", каза Георги Буков, кандидат на ГЕРБ за кмет на Община Садово. Той допълни, че в Общината ситуацията е ескалирала заради криминалния случай в Катуница и допусна, че е оказала влияние върху резултатите. 

"Моят опонент е от Катуница, от БСП и не бива да забравяме, че е от партията на предишния кмет Марин Йосифов, отстранен от кметския пост заради дело по обвинение в търговия с влияние. БСП политизираха случая в Катуница и си приписват нещо, което ние направихме - още на 24 март сме съборили незаконно заграбени имоти на Кирил Рашков, включително и негово барбекю", каза Буков. 

В началото на изказването си Иван Антонов, кандидат на ГЕРБ за кмет на Община Раковски, разсея слуха, който върви от частичните избори през 2009-та чак до сега, че са братя с опонента си и се отказва в негова полза. "Само 300 гласа не ми достигнаха да не спечеля на 1 тур. Ние сме декларирали, че политическа подкрепа няма да търсим и затова и кампанията ни беше насочена към срещи с хората". Иван Антонов съобщи, че имат 11 места в ОбС и че очаква черният "пр" да продължи и между двата тура. 

"Този мач сме го играли и съм подготвен. Удовлетворен съм, защото оценката на хората е пределно ясна", допълни Иван Антонов и призова за активност пред урните в неделя.
"Мръсна" и "гадна" нарече кампанията на опонентите си кандидатът от ГЕРБ и десни партии за Община Калояново Александър Абрашев и декларира, че след изборите мисли да се извини на хората за натиска, който са изтърпели. "Аз три пъти съм печелил на 1 тур с широка коалиция - сега също разчитам на тази коалиция. 

Имам 47 %, моят опонент е от РЗС (23 %). Бяха много единни в говоренето срещу мен и някак си го бяха разделили - едните, че съм имал дела; други - че съм имал имоти; трето - че съм имал; милиони. Нямам и нямам такива притеснения", заяви пред медиите Абрашев и допусна, че сега ще е още по-мръсна кампанията. "Реално моите опоненти не водят такава - те ходят по къщите и обещават на хората, че ще им дадат място в администрацията. Не говорят нито за програма, нито за политики. Аз няма да водя кампания между двата тура, защото хората знаят как се промени Община Калояново по време на моите мандати - всичко е открито и се вижда. Бъдещите ми планове също са прозрачни", заяви Абрашев.
 
Кандидатите за кметове призоваха за висока избирателна активност идната неделя - и за президент и вицепрезидент, и за кметове на Общини и кметства.

 



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: