ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
ГЕРБ Асеновград: Програмата за управление на Общината е доказателство за управленска немощ и неподготвеност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:41 / 29.02.2012Коментари (1)971
©
Програмата за управление на община Асеновград за мандат 2011-2015 година е зле написана и няма ясна визия и цели - така общинският съветник Христина Филипова обобщи позицията на групата на ГЕРБ в местния парламент по стратегическия документ, представен на днешната сесия. 

"Продуктът, който ни е предложен, прилича на зле изработен "пачуърк", в който парченцата са компилирани от различни разработки и са поставени на неточното място и резултатът е раздърпано и гротескно, несъразмерно произведение", се казва в политическата позиция на ГЕРБ. Според съветниците от групата, дейностите, които са представени, са на ниско организационно ниво и показват непознаване на основни програмни продукти както на национално, така и на регионално равнище. 

От ГЕРБ критикуват планираните цели и задачи като обясняват, че посоченото "изработване всяка година на инвестиционна програма" няма как да е стратегическа цел, тъй като е задължение на кмета и общинското ръководство, разписано по силата на Закона за държавния бюджет. "Малко смешно изглежда да заложиш нещо, задължително по закон в програмата, призвана да показва дългосрочните приоритети на общината", коментират съветниците. 

Под другата цел - "изграждане на динамична общинска организационна структура" е записана "изумителна", според ГЕРБ, констатация: "Основните проблеми на града се знаят от години, но е важно тяхното приоритизиране в зависимост от желанието и нуждите на гражданите на общината". "Ако някой може да ми разгадае каква е връзката между общинската структура и горецитираната констатация ще му бъда изключително благодарна", каза пред съветниците на сесията Христина Филипова.

В анализа на програмата, който правят от ГЕРБ, се критикува още предложението за много от дейностите да бъдат разработвани методики. "Общината не е Министерство на образованието, за да разработва методики, нито пък кметът на общината е преподавател, който трябва да подготви следващия си урок. За много от дейностите, за които се предлага да бъдат разработвани методики има разработени национални стратегически документи с ясно разписани стъпки, които не подлежат на обсъждане и промени, защото са създадени с цел унифициране на документи и изисквания в администрацията за улеснение на ползващите публичните услуги", обясни още Филипова. 

От ГЕРБ допускат, че предложената пред ОбС програма за управление вероятно е имала за цел просто да бъде представена в изискващия се по закона срок, а не да направи съветниците съпричастни с управленските виждания на управляващата в момента община Асеновград четворна коалиция - БСП, ДПС, СДС и НДСВ. "Единственото постижение на тази програма е, че е писмено доказателство за управленска немощ и неподготвеност", обобщи Филипова от името на групата на ГЕРБ и предупреди, че те ще бъдат четири години конструктивна опозиция, но ще "дишат във врата" на управляващите и ще искат конкретност в изпълнение на целите и приоритетите за развитие на Община Асеновград, защото това са обещали на избирателите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много симпатична жена, харесва ми! Но явно търси под вола теле.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Художествена гимнастика - състезания и подготовка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: