Драматична ситуация на 14 км от Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:49 / 24.11.2022
51274
Тази сутрин запалихме печката и решихме да отскочим до Пловдив, за да напазаруваме, защото по-малките ни деца близначета имат рожден ден. Бяхме спокойни - 84-годишната ни майка остана у дома. На връщане в селото ни посрещна комшийка, която извикала пожарната, защото видяла, че къщата ни гори. Заварихме пред входа пожарните коли. Това споделиха Стоянка и Димитър Арабаджиеви от село Рогош. И допълниха:

"Това е нашият дом, който сме градили над 35 години! Имаме три дечица, какво щяхме да правим иначе, идва зима?! Огънят е тръгнал от комина и е обхванал само покрива. Имали сме късмет, че са дошли и са действали много бързо", споделиха стопаните на къщата.

"Не съм уплашен", каза 7-годишният Милен, който бе донесъл бутилка вода на единия от огнеборците. "Искам да стана като тези батковци с каските!". След като е получен сигнал за горящ покрив на къща в село Рогош, към населеното място са изпратени 3 пожарни автомобила.

Пожарът на покрив на къща е един от най-специфичните и сложни за гасене. Височината на сградата, хлъзгавите керемиди, трудния достъп и силното задимяване са истинско предизвикателство за работата на терен. Горящата площ не може да бъде гасена с обливане, тъй като огънят обикновено е обхванал покривната конструкция и подпокривно пространство.

Благодарност за спасяването на къщата за Втора дежурна смяна на Трета служба в Пловдив: огнеборците Димитър Димитров, Николай Тинков, Христо Шенчев, Пламен Писков, Георги Христов, Павел Кубански и Стефан Петров и колегите от Първа служба, дошли на помощ: Недялко Пищялов, Атанас Георгиев и Тодор Георгиев".

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).